Lani se je na Čatežu pri Trebnjem zbralo 10.000 mladih. Foto:
Lani se je na Čatežu pri Trebnjem zbralo 10.000 mladih. Foto:

Tudi 11. izvedba Švica bo potekala na istem kraju - na Turistični kmetiji Obolnar, na Čatežu pri Trebnjem, in sicer 19. in 20. julija, so organizatorji, Klub študentov občine Trebnje, pojasnili na tiskovni konferenci.

Poleg že omenjenih se bodo na odru dvodnevnega festivala zvrstili še Zoran Predin, ki bo s skupino CoverLover predstavil himno evropskega prvenstva v košarki, Novomeščani Dan D, zasedba Tabu, pa skupina Elvis Jackson in drugi. Organizatorji ob tem obljubljajo, da to še ni vse - na Švicu bodo nastopili še nekateri domači in tuji glasbeniki, ki pa jih do zdaj na festivalu še ni bilo mogoče slišati. A kdo so, naj za zdaj ostane skrivnost, pravijo.

Tudi letos lahko obiskovalci čez dan pričakujejo ogromno dogajanja, še pravijo in dodajajo, da lahko prvi športniki znova pričakujejo tradicionalne športne turnirje v košarki, nogometu in odbojki na mivki, rekreativci pa se bodo lahko razgibali na različnih jutranjih dejavnostih. "Svojo ustvarjalno žilico bodo obiskovalci imeli možnost izraziti na bodypaintingu, ŠVIC-frizer bo poskrbel za odštekane pričeske, dogajanje pa bomo popestrili tudi s plesnimi vložki in stand up komiki," pojasnjujejo.

Nekaj utrinkov z lanskega, jubilejnega Švica, ki ga je obiskalo jubilejnih 10.000 obiskovalcev, si lahko ogledate spodaj.