V Šibeniku rojeni pevec velja za velikega šaljivca, ki svoje občinstvo pogosto zabava s pripovedovanjem šaljivih anekdot in tako je bilo tudi tokrat. Foto: MMC RTV SLO
V Šibeniku rojeni pevec velja za velikega šaljivca, ki svoje občinstvo pogosto zabava s pripovedovanjem šaljivih anekdot in tako je bilo tudi tokrat. Foto: MMC RTV SLO
Dogajanje pestro tudi pred Križankami
Mišo Kovač razgrel Križanke

V torek zvečer je v Ljubljani zadišalo po morju in zvoki glasbe so Slovence ponesli na obalo Dalmacije.
V polnih Križankah je namreč nastopil legendarni Mišo Kovač, ki je poskrbel za redko videno evforijo na koncertih tovrstne glasbe. Koncert se je začel ob nežnih zvokih njegove balade Ti si pjesma moje duše in občinstvo se je mirno pozibavalo na stolih, ki so jih za to priložnost namestili v amfiteater Križank. V Šibeniku rojeni pevec velja za velikega šaljivca, ki svoje občinstvo pogosto zabava s pripovedovanjem šaljivih anekdot in tako je bilo tudi tokrat. Koncert je mirno potekal, ko je nenadoma iz prve vrste vstal pevčev oboževalec in se odpravil čez plesni bazen do odra, da bi Kovaču stisnil roko. Hitro sta vstala tudi dva njegova prijatelja, da bi se mu pridružila, ko se je zgodilo!

Evforija pod odrom
Križanke so se nenadoma začele spreminjati v veliko mravljišče, ko so začeli gledalci vstajati s sedežev ter med glasnimi kriki in žvižgi teči pod oder. Na tistih nekaj kvadratnih metrih pod odrom se je tako zbrala velika množica navdušencev, ki je tam nato poskakovala, pela, plesala in se rokovala z Mišem vse do konca koncerta. Evforično so sprejeli vse njegove velike uspešnice, kot so Još i danas teku suze jedne žene, Nikoga nisam volio tako, Dalmacija u mom oku, Drugi joj raspliče kosu, Ja nemam više razloga da živim, Ako me ostaviš in druge skladbe, s katerimi se je Mišo Kovač v svoji dolgoletni karieri zasidral v ušesa in srca svojih oboževalcev.

Navijal bo za Slovenijo
Eden izmed njih mu je izpod odra v roke potisnil tudi navijaški šal nogometnega moštva Hajduk iz Splita, občinstvo pa je navdušeno sprejelo njegove čestitke zaradi uvrstitve Slovenije na letošnje svetovno prvenstvo v nogometu, še z večjim navdušenjem pa so pozdravili njegovo obljubo, da bo v Južnoafriški republiki navijal prav za naše fante.

Odličen ljubljanski koncert so namesto Miša končali kar njegovi oboževalci pod odrom, saj so v en glas peli: "Ako me ostaviš, kad poželiš kraj i nebo će plakati, izgubit će sjaj. Ako me ostaviš ne ruši drugo sve, pusti da vjerujem, da voljela si me," še dolgo po tem, ko je pevec že zdavnaj odšel z odra.

Učinkovita marketinška poteza
Dalmacija pa se ni poslovila skupaj z Mišem - na notranjem dvorišču Križank je obiskovalce čakalo presenečenje. Hrvaška turistična skupnost se je namreč odločila za učinkovito tržno potezo in pripravila pravi dalmatinski večer. Brezplačno so delili hrano in vino domačega hrvaškega proizvajalca, kar je Slovence prikovalo v dolgo vrsto ob mizi, ko so poželjivo čakali na kulinarične dobrote. Piko na i pa je postavila prava dalmatinska 'klapa', ki je obiskovalcem s kultnimi morskimi skladbami pričarala vonj po morju, galebe nad glavami in tople sončne žarke na koži. Za hrbti pevcev so se nevpadljivo bohotile slike hrvaške obale, ki so jih nehote občudovali Slovenci, medtem ko so se vzneseno zibali v ritmih poskočnic Večeras je naša fešta in balad Vilo moja ter se "basali" z brezplačnimi makaroni s tunino.

Spodaj si lahko ogledate še nekaj fotoutrinkov s koncerta.

Dogajanje pestro tudi pred Križankami
Mišo Kovač razgrel Križanke