K dobremu vzdušju v oddaji pripomorejo slavni pevski pari, voditeljski par, žirija, skupina Mali ekrani in seveda občinstvo. Foto: MMC RTV SLO
K dobremu vzdušju v oddaji pripomorejo slavni pevski pari, voditeljski par, žirija, skupina Mali ekrani in seveda občinstvo. Foto: MMC RTV SLO
Tomi Purich
Poleg Tomija Puricha v bendu igrajo še Klemen Kotar, Sašo Gačnik, Teo Collori in Giovanni Toffoloni.
Klemen Slakonja, Nuša Derenda
Vsako oddajo člani benda in drugi po želji stavijo na svojega favorita. Foto: MMC RTV SLO

Pogovarjali smo se s Tomijem Purichom, ki poleg Malih ekranov vodi tudi bend Jana Plestenjaka, Nuške Drašček in številne druge glasbene skupine.

So slovenske "pojoče zvezde" zahtevne?
Zvezde zelo nihajo v zahtevnosti in želje so zelo različne, bistvo pri vseh pa je, da se dobro počutijo na odru in ujamejo z bendom. Med zelo izdelanimi željami je izstopala želja Marka Vozlja po salsa priredbi pesmi Dobra mrha, ki smo jo prejšnji teden uspešno izpeljali in odigrali, Marko pa odpel in odplesal. Do zdaj nam je kar uspevalo. Tisti, ki niso navajeni na oder in bend v živo, potrebujejo več vaje, drugi mogoče manj.

S katerim znanim Slovencem/-ko v oddaji je bilo sodelovanje najbolj zabavno?
Najbolj zabavno je v polfinalu, ko so gledalci in žirija že izbrali najboljše pare, tako da zelo uživamo in vzdušje v studiu se je zelo razbremenilo. Tudi pari se zelo obračajo na bend za nasvete in želje. Najbolj na trnih smo bili seveda prvo oddajo, ko smo se še lovili in kljub pilotu niso vsi vedeli točno, kako in kaj. Improvizacija benda, sproščenost Petra in Anje in profesionalnost vseh vpletenih je pomagala, da smo izpeljali tako, kot je treba.

Kako vadite in uskladite aranžmaje pesmi, ki jih izberejo znani Slovenci v oddaji?
Med tednom se pripravljajo aranžmaji, Patrik vadi akustično z vsemi, nekaterim pa po želji pripravimo matrice, da lahko posebej vadijo. Načeloma so aranžmaji bolj ali manj prilagojeni originalu, tonaliteto določijo pevci zase, če pa je kakšna posebnost (ljudska pesem, drug aranžma ...), pa se prilagodimo in sami naredimo, kar je treba.

Ti je v spominu ostalo kakšno posebno doživetje iz (pred ali po) oddaji?
Glede na to, da smo s skupino vse nedelje skupaj in tudi ogromno na cesti, mi je najbolj ostala v spominu velikonočna oddaja, ko je ves dan deževalo, imeli smo dolge in naporne vaje, zvečer pa je začelo snežiti in smo se iz oddaje vozili natanko 2,5 ure do Obale. Pot bi lahko primerjali s spustom po pohorski Zlati lisici, toliko snega je bilo na cesti.

Imate člani zasedbe svojega favorita med znanimi Slovenci?
Glede favoritov je tako: vsako oddajo člani benda in ostali po želji stavimo na svojega favorita. Vsi tisti, ki izgubijo, vplačajo denar v fond, iz katerega bomo po končani poletni sezoni (22.6) naredili žur - posebej za to pečen jagenjček, pijača, dobro razpoloženje ...

Kakšne pa so tvoje izkušnje iz oddaje Hri-bar, kjer tudi igraš?
Izkušnje so podobne, čeprav se Hri-bar snema, se pa celo oddajo skuša izpeljati, kot da bi bila v živo. Hri-bar traja že kar nekaj časa, tako da se vmes stvari tudi malo spreminjajo, pri Zvezdah pa skušamo na krajši rok vsako oddajo popestriti z novostmi in smo ves teden nekako na vezi urednica, organizator, oba voditelja, Patrik in jaz in z novimi idejami vnašamo dinamiko.

A. M./T. P.