Boris pravi, da ni privrženec kletvic, čeprav tudi njemu kdaj kakšna uide. Foto: MMC RTV SLO
Boris pravi, da ni privrženec kletvic, čeprav tudi njemu kdaj kakšna uide. Foto: MMC RTV SLO
Karin in Angelca Likovič
Z Borisom Kopitarjem se bosta v Piramidi pomerili vedeževalka Karin in Angelca Likovič. Foto: MMC RTV SLO

Voditelj oddaje Glasbeni spomini z Borisom Kopitarjem je tako med snemanjem, ko je šlo kaj narobe, že zaklel, vendar pravi, da po zaslugi montaže gledalci tega ne morejo videti. Za MMC je še dejal, sam hujših "uvoženih" kletvic ni nikoli uporabljal. "Mama me je učila, da se lahko, ko gre kaj narobe, na neki način jezo sprosti tudi z drugačnimi besedami. Ona je vedno uporabljala besede krvave dile (deske, op. a.), smetišnica, in čeprav nisem nikoli vedel, kaj naj bi to pomenilo, sem ugotovil, da gre za neke vrste mašilo," je pojasnil Kopitar, ki sicer ni privrženec kletvic, "zlasti ker to danes počnejo mladi zaradi mode, da so 'in'".

Ali tudi vam večkrat uide kakšna kletvica? V kateri situaciji najpogosteje preklinjate? Oddajte svoj glas v MMC-jevi anketi!

Slovenci imamo namreč kar nekaj "lepih" kletvic v besednjaku, kot so krščen matiček, šment, križana gora, tristo kosmatih, vendar pa si jih velikokrat izposojamo tudi od drugod, zlasti od južnih sosedov. In prav o kletvicah, ali se preklinjanje spodobi ali ne, ali ženske enako preklinjajo kot moški ... bo nocoj tekla beseda v Piramidi.

Piramido z gosti Angelco Likovič, Borisom Kopitarjem in Karin si lahko ogledate nocoj ob 19.55 na 1. programu TV Slovenija.

Britanski psihologi so ugotovili, da preklinjanje sprošča frustracije in dobro vpliva na zdravje. Po drugi strani pa so v Rusiji preklinjanje prepovedali z zakonom, pri čemer je zagrožena tudi denarna kazen do 33 evrov. In kaj o takem zakonu meni naš sogovornik? "Prepovedi so zato, da se kršijo," je bil kratek Kopitar. Njegovi sotekmovalki Angelca Likovič in vedeževalka Karin bosta svoji mnenji povedali v Piramidi.