Udeleženci delavnice T-shirt Design so svoje stvaritve postavili na ogled. Foto: RTV SLO/A. M.
Udeleženci delavnice T-shirt Design so svoje stvaritve postavili na ogled. Foto: RTV SLO/A. M.

V petek so pred ljubljanskim Kolosejem potekle kreativne delavnice, zvečer pa so Ritem mladosti zaključili znani glasbeniki.

Na prireditvi so od 13.00 potekale kreativne in športne delavnice. Tako so se v Parku mladosti mladi obiskovalci lahko preizkusili v papirnih kreacijah, pesnjenju, scratchanju, risanju grafitov, rolanju, odbojki na mivki, slikanju na majice, break danceu, stand up komediji, urejanju norih pričesk in v Red Bullovem tekmovanju izvirnih naprav, ki so jih preizkusili na višini 15 metrov.

Zvečer pa so veliki oder zasedla znana imena slovenskih in tujih glasbenikov. Nastopili so Kingstoni, Vlado Kreslin, Petar Grašo, Aki Rahimovski, Tabu, Omar Naber, Trkaj, Zablujena generacija in drugi. Namen prireditve je združiti mlade ob začetku šolskega in študijskega leta ter pokazati, da je mladost norost in hkrati eno najlepših obdobij našega življenja.
Ritem mladosti: kreativno-glasbeno poslastico sta organizirala Radio Antena in Collegium Mondial Travel.

A. M.

Vsak si je izbral svoj motiv, ki mu bo krasil majico. Foto: RTV SLO/A. M.
Mladi so se preizkusili tudi v break danceu, začetniki pa so se lahko naučili nekaj osnovnih korakov. Foto: RTV SLO/A. M.
Strokovnjaki so poskrbeli za nore pričeske. Foto: RTV SLO/A. M.
Udeleženci Red Bullovega tekmovanja so se z dvigalom povzpeli 15 metrov visoko in od tam spustili na tla svojo napravo, v kateri je bilo sveže kurje jajce. O zmagovalcu je odločala tričlanska žirija, ki je upoštevala več kriterijev. Jajce se ob padcu ni smelo razbiti, izvirnost naprave, kje je naprava z jajcem pristala ... Foto: RTV SLO/A. M.
Ena od naprav izvirnih maturantov, ki so sodelovali na tekmovanju, je imela na plišasto igračko, v kateri je bilo jajce, pritrjene balone. Jajce se ob pristanku ni razbilo. Foto: RTV SLO/A. M.
Veliki oder je popoldne še sameval, zvečer pa so ga zasedla znana imena domače in tuje glasbene scene. Foto: RTV SLO/A. M.