Nasmejana trojka prve oddaje - Urška, Matevž in Jasmina. Foto: MMC RTV SLO
Nasmejana trojka prve oddaje - Urška, Matevž in Jasmina. Foto: MMC RTV SLO

8. februarja se je vrnila oddaja Spet doma, z njo pa tudi nova rubrika, s katero izbirate novo televizijsko zvezdo. Na januarsko avdicijo se je prijavilo več kot 170 kandidatov, bliža pa se tudi že februarska.

Nanjo se lahko prijavite do vključno petka, 20. februarja, na elektronski naslov avdicija@rtvslo.si ali pišete na TV SLOVENIJA, Spet doma, 1550 Ljubljana.

Na januarski avdiciji so izbrali devet kandidatov, ki jih v prvem krogu tekmovanja čaka nastop v oddaji z lastno točko in z improvizacijo s povabljenim "profesorjem". V profesorski vlogi sta se v prvih dveh oddajah predstavila igralec Uroš Smolej kot profesor Bogomil in pisateljica Desa Muck kot profesorica Madelaine. Jasmina, Matevž, Urška, Pia, Aleks in Romana so se že predstavili, na nastop pa čaka še zadnja trojka s prve avdicije. V drugi krog se uvrstita tekmovalca, ki prejmeta največ vaših telefonskih glasov, tretji pa bo z vzporednim glasovanjem upal na drugo priložnost. V prvi oddaji so vaši glasovi odločili, da se v naslednji krog uvrstita Matevž in Urška, ki je prejela daleč največ glasov, druga oddaja pa je prinesla tesen izzid - Romana in Aleks pa sta uspela prehiteti Pio za eno samo mišjo dlako!

Na drugo avdicijo se lahko prijavite tudi vi, če izpolnjujete razpisne pogoje - se pravi, da ste polnoletni in se čutite sposobne sproščeno nastopiti pred kamero kot voditelji ter ne veste, kam bi s svojimi talenti, predvsem pa vam nista tuja duhovitost in zabava. Vendar pohitite, petek bo kmalu tu!

T. H.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate, kako so se morebitne nove TV-zvezde zabavale v preteklih oddajah.