Lani so se tekmovalci z radijci prevažali v avtomobilih, letos je bila naloga še težja. Foto: RTV SLO
Lani so se tekmovalci z radijci prevažali v avtomobilih, letos je bila naloga še težja. Foto: RTV SLO
Tekmovalci so se na oddajo dobro pripravili, poleg tega pa pokazali, da imajo tudi veliko kondicije. Foto: EPA

Na drugem programu Radia Slovenija so že sedmo let zapored pripravili tekmovanje, v katerem so dvojice različnih spolov in starosti spoznavale določeno slovensko regijo.

Letos se kandidati po slovenskih cestah in potkah prvič niso lovili za avtomobilom, pač pa so snovalci želeli biti prijaznejši do okolja in so tekmovalce poslali na kolesa.

Od 1. julija do danes sta vsako sobotno popoldne dva tekmovalna para, ki sta se prebila skozi kvalifikacije, poganjala pedala in s pomočjo zvitih namigov iskala orientacijske točke.

Lovi so letos potekali ob rekah Muri in Savi, v Zgornjesavinjski dolini od Mozirja do Ljubnega, v četrtem so kolesarili ob reki Krki od Krke do Dvora, peti dvoboj pa je potekal ob reki Soči.

Brigita in Marko, uživajta v Afriki!
V velikem finalu so počitnice lovili ob reki Reke med Premom in Zabičami in pri tem prekolesarili okoli 21 kilometrov. Za glavno nagrado sta se borila dva najuspešnejša para, Maja Štalekar in Rok Bricman iz Slovenj Gradca ter Brigita in Marko Čarman iz Godešiča pri Škofji Loki. Zmagala sta slednja, ki sta prav na koncu oddaje tudi razkrila, da imajo v družini še enega uspešnega člana - njuna hči Anja je namreč znana slovenska plavalka.