Art market Ljubljana bo do konca oktobra popestril sobotno dogajanje v mestnem središču prestolnice. Foto: RTV SLO/J. S.
Art market Ljubljana bo do konca oktobra popestril sobotno dogajanje v mestnem središču prestolnice. Foto: RTV SLO/J. S.

Vsako soboto od 9. do 16. ure se že nekaj časa v središču prestolnice na stojnicah predstavljajo kiparji, slikarji in oblikovalci različnih profilov, ki ustvarjajo in razstavljajo na ulici.

Na stojnicah je moč najti umetniške izdelke, ki so večinoma unikatni, zato je tudi cena po navadi temu primerna. Pobuda za projekt je prišla iz Društva ustvarjalnih programov, namen pa je povečati opaznost avtorjev in oživitev mestnega jedra.

Po kratkem sprehodu po stojnicah in gneči, ki te velikokrat obdaja, je mogoče ugotoviti, da je projekt več kot uspel.

J. S.


V okviru Art marketa lahko najdete tudi nekaj stojnic z zelo bogato ponudbo rabljenih knjig. Foto: RTV SLO/J. S.
Na začetku Šuštarskega mosta vas pričaka stojnica z ročno obdelanimi kamni. Foto: RTV SLO/J. S.
Ena bolj zanimivih stojnic je tista s ponudbo ročno izdelanih ogledal in izdelkov iz keramike. Foto: RTV SLO/J. S.
Poleg ogledal lahko na Art marketu kupite tudi domiselno in unikatno oblikovane luči, ki lahko olepšajo vaš dom. Foto: RTV SLO/J. S.
Predvsem za turiste, ki jih je te dni še vedno polno, pa je zanimiva stojnica, na kateri lahko kupite majice z domiselnim motivom Slovenije in Ljubljane. Foto: RTV SLO/J. S.
Tudi za najmlajše je poskrbljeno. Ti - bolje rečeno njihovi starši - jim lahko dan polepšajo s katero izmed ročno narejenih plišastih igrač. Foto: RTV SLO/J. S.
Največ predstavnic nežnejšega spola se je gnetlo okrog stojnic z unikatnim nakitom, kjer je prav gotovo potekalo tudi barantanje. Foto: RTV SLO/J. S.
Na ogled in voljo so bili postavljeni tudi zanimivi izdelki iz pravega usnja, katerih cena pa je dokaj zasoljena. Foto: RTV SLO/J. S.
Pri Tromostovju pa sta sobotni dopoldan popestrila tudi glasbenika, ki sta med drugim izvajala francoske šansone. Foto: RTV SLO/J. S.