Mahnič Jekoš se posveča zdaj novim projektom. Foto: Tibor Golob
Mahnič Jekoš se posveča zdaj novim projektom. Foto: Tibor Golob
Lana Mahnič Jekoš
Dnevi, ko se je predstavljala kot mis Slovenije, so za njo. Foto: Tibor Golob
NIves Orešnik
Nives je vedno bližje dnevu, ko se bo predstavila na finalnem izboru letošnega izbora za mis sveta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Verjamem, da je v teh kriznih časih, še posebej letos, ko se je malo pred svetovnim izborom pri nas zamenjali lastnik licence mis Slovenije, težko realizirati veličasten spektakel, kot je to včasih bil. Vseeno upam, da naslednji izbor ne bo potekal v hotelski sobi, ker se to nekako ne spodobi za izbor Miss Slovenije, drugače pa je bolje, da Slovenija od projekta odstopi," je nadaljevala Lana Mahnič Jekoš.

Plavolasa misica, ki je zastopala barve Slovenije lani na svetovnem izboru v Londonu, je letos zadnji hip dobila svojo naslednico - ko je že vse kazalo, da je ne bo. "Čeprav je še nisem osebno dobro spoznala, mi je na izboru, na katerem sem bila prisotna, že od začetka padla v oči. Zdi se mi postavna in lepega videza, hkrati pa je preprosta in simpatična," je Lana spregovorila o aktualni mis Nives Orešnik, ki se te dni mudi na svetovnem izboru v Ordosu.

Mis rabi zaledje od doma
Nives v teh dneh svetuje le, da "naj bo to, kar je, in takšna naj še v naprej ostane". A pri napovedih o njenih možnostih na svetovnem izboru ostaja zadržana. "Mnogo je zunanjih dejavnikov, ki na to vplivajo, veliko pa je odvisno od samih organizatorjev doma, kako jo pripravijo na takšen izbor in koliko pomoči ji pri tem nudijo, pred in med izborom. Dekle mora tja priti že s pripravljenimi projekti, kot so: talent točka - lani sem bila izjemno pozitivno presenečena nad tem, kakšne talent točke so nekatera dekleta pripravila. Pomembne je tudi humanitarni projekt - nekatera dekleta ta projekt pripravljajo vse leto in na izboru predstavijo rezultate projekta, za katerimi običajno stoji širša civilna družba ali celo država. Nič kaj zanemarljiva pa niso športne aktivnosti in na koncu se kandidatka predstavi tudi z darilom, ki je namenjen humanitarni dražbi," je opozorila Mahnič Jekoševa.

Ob tem pravi, da mora misica poleg tega biti še v odlični telesni in duševni kondiciji, pripravljena za različne izzive, ki se tam porajajo. "Soočiti se mora s tujim okoljem in več kot sto novimi poznanstvi z vsega sveta in odlično mora znati vsaj en svetovni jezik, da lahko vse našteto obvladuje in da tam ne doživi šoka - kot ga je doživela ena izmed naših bivših. Naj še dodam, da brez domačega zaledja misica nima možnosti za visoko uvrstitev," je poudarila mis Slovenije 2011.

Na snemanju z Johnom Dolanom
Sicer pa Mahnič Jekoševa te dni ne počiva. Med drugim snema reklamo za enega izmed francoskih proizvajalcev avtomobilov pod taktirko režiserja Johna Dolana. "John Dolan je že snemal več oglasov, med drugim tudi za različne avtomobilske znamke. Francoska ekipa si je za idealno lokacijo snemanja izbrala Slovenijo," je dejala.

Do same vloge je prišla preko castinga, ki se ga je udeležila, ne da bi vedela, kdo bo oglas režiral.