Bojan CV in Mystica iz Terrafolka smo ujeli prav pred začetkom predstavitvene turneje albuma Full Circle. Foto: MMC RTV SLO
Bojan CV in Mystica iz Terrafolka smo ujeli prav pred začetkom predstavitvene turneje albuma Full Circle. Foto: MMC RTV SLO
Terrafolk se vrača k ljudem

Člana Terrafolka, ki letos praznuje 10. obletnico delovanja, Bojana Cvetrežnika (Bojan CV) in Danijela Černeta (Mystica) smo ujeli pred začetkom predstavitvene turneje albuma Full Circle po Sloveniji. Album so namreč že predstaviili v Veliki Britaniji in Franciji. Odzivi so bili po njunih besedah dobri, "kolikor se sploh še spomnimo".

Terrafolk bo album predstavljal v manjših dvoranah in klulturnih domovih po različnih slovenskih mestih. Zakaj takšna odločitev? "Ker hočemo nazaj k ljudem. Terrafolk pomeni zemljafolk, torej nazaj v zemljo," sta pojasnila člana zasedbe, ki je prejela že precej glasbenih nagrad.

Več o tem, zakaj so se odločili za več manjših koncertov, in o drugih zanimivostih o Terrafolku pa v priloženem videu na desni.

Zanimalo nas je še, katero nagrado bi si še želeli v svoji zbirki. Bojan CV je povedal, da bi bila to lahko slovenska kulturna nagrada, "ampak le pod pogojem, da nam nekdo že prej napiše govor".

Seveda pa smo člana pobarali še o prihajajočem valentinovem. Po njunem mnenju bi moralo biti valentinovo vsak dan. "Sami ga bomo preživeli delovno in upamo, da bo tudi naša glasba poskrbela, da bo preskočila kakšna iskrica," je povedal Mystica, glede pusta hrusta pa je Bojan CV dodal, da ga je kot otrok oboževal predvsem zaradi slastnih maminih krofov.

Enajst koncertov z gostjo Uno Palliser
Terrafolk ima pred seboj 11 koncertov (v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Celju, Izoli ...). Njihova stalna gostja je irska violinistka, violistka in pevka Una Palliser, ki s skupino sodeluje že vrsto let. Plod zadnjega sodelovanja je tudi prvi singel z zadnje plošče, skladba Still Resist the Storm. Una je sicer mednarodno priznana glasbenica, ki je že sodelovala z znanimi glasbeniki, kot so Take That, Elbow, Amy Winehouse ... Poleg skladb z novega albuma bo na koncertih februarske turneje mogoče slišati tudi Terrafolkove skladbe preteklosti in prihodnosti.

A. M.

Terrafolk se vrača k ljudem