Simpatična Urška vodi oddajo Dobro jutro vsako sredo. Foto: MMC RTV SLO
Simpatična Urška vodi oddajo Dobro jutro vsako sredo. Foto: MMC RTV SLO
Urška Vahtar
Urška prosti čas izkoristi za športne aktivnosti, branje in umetniško ustvarjanje. Foto: Dobro jutro

25-letna absolventka ekonomije je na televiziji že dobri dve leti. Za študij ekonomije se je odločila, ker so tudi njeni domači v tej stroki in ji je delo v gospodarstvu blizu. Njena strast pa je bilo že od nekdaj tudi novinarstvo. "Od prijateljice, ki tudi dela na nacionalni televiziji, sem izvedela, da v jutranjem programu potrebujejo sodelavce, in se oglasila," je za MMC povedala Urška, ki je bila eno sezono v oddaji voditeljica vremena, z letošnjo sezono pa je postala voditeljica.

"Za mano je tretja oddaja in trenutno imam kar natrpan urnik, uskladiti moram študijske obveznosti in delo na televiziji," je dejala Mengšanka, ki je prve novinarske izkušnje nabirala v domačem kraju. "Pisala sem za lokalni časopis, še danes pa vodim kakšno prireditev."

Delo v jutranji redakciji je zanjo poseben izziv: "Z njim rastem, se dopolnjujem, vsi v redakciji so tako pozitivni. Vlada izrazito pozitivna energija," je za MMC dejala Urška, ki se v prostih uricah rada odpravi na fitnes ali pa na igro košarke. "Včasih sem kar precej igrala košarko, danes malo manj. Sploh pa imam rada vse igre z žogo," je dodala.

Proste urice izkoristi za ...
V prostem času rada slika s pastelnimi barvami in oblikuje različne vizitke, škatlice iz materialov, "ki jih najdem doma, v kakšnem časopisu, reviji ...". Svoje izdelke nato podari najbližjim. Urška rada tudi bere, zato je redna obiskovalka knjižnic. Najraje ima filozofske in psihološke knjige, pa tudi svetovalne in praktične.

Poletje je izkoristila za branje in pisanje diplomske naloge. Nekaj dni pa je bila tudi na dopustu na hrvaški obali, kjer je uživala v družbi dolgoletnega fanta in mlajšega brata.

A. M.