Nekdanja voditeljica Videozida se bo zdaj preizkusila v vlogi voditeljice predstav Mikijeva čarovnija. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Nekdanja voditeljica Videozida se bo zdaj preizkusila v vlogi voditeljice predstav Mikijeva čarovnija. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Urška Majdič
'Za zdaj sem dobila zajeten scenarij, čakam še na urnik vaj, ki bodo potekale teden pred predstavami. Kot so me vnaprej opozorili, bodo vaje dokaj zahtevne, saj gre za veliko produkcijo, ekipa strokovnjakov pa zahteva maksimum – kar je tudi prav. Lahko izdam, da bom Mikiju in drugim junakom v pomoč ter da se moram tudi sama naučiti čarati,' je dejala Majdičeva. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Majdičeva 'prenovljene' Billyse postavlja na stranski tir. Foto: MMC RTV SLO

Majdičeva se je sodelovanja sprva otepala. Vabilo je posredovala svojim prijateljem, ki so bolj domači v igralskih vodah. "Šele na drugo vabilo, ki je imelo osebni pripis, naj vendarle sama poskusim, sem se odzvala in za las ujela enega zadnjih terminov avdicije. Ta je potekala v angleščini in slovenščini. Nisem prišla ravno pripravljena, ker je bilo vse zadnji trenutek, a nekako je šlo - čisto naravno in zabavno ... Šele ko so me vprašali, zakaj menim, da bi bila jaz prava za to vlogo, sem odgovorila tudi sebi. V živo se spomnim, kako so me kot majhno očarali Disneyjeve risanke, filmi in spremljajoča glasba. Želim si biti del te velike čarovnije Disneyja, ki tako dolgo osrečuje in navdihuje. In zato sem resnično vesela, obenem pa že nestrpno čakam na vaje, ki so bojda precej zahtevne zaradi kompleksnosti produkcije," je za MMC dejala Majdičeva.

Sama priznava, da so jo v otroštvu tako kot risanke privlačile tudi pravljice. "Od nekdaj sem zelo rada brala, oboževala sem svojo zbirko klasičnih angleških Ladybird pravljic, ki so obsegale izbrane, najlepše pravljice. Poleg slovenskih, se ve. Recimo Svetlane Makarovič - to so brezčasna dela. A to se ne izključuje z mojo ljubeznijo do risank … Od starejših vse od Toma in Jerryja, originalne ameriške serije Garfield, ki so jo spremljali odlični stripi, do seveda Disneyjevih klasik 'celovečernih' risank: Trnuljčica, Pepelka ... Pri slednjih so me zadeli ' v živo' morda prav zaradi močnega poudarka na glasbi," je priznala voditeljica.

"Disney obvlada"
Med svoje najljubše Disneyjeve junake uvršča Bambija, Pepelko in Malo morsko deklico. "Zelo v spominu mi je ostala Trnuljčica (Sleeping Beauty, 1959), predvsem zaradi gozdnih živali in čudovite glasbe po Čajkovskem, Once Upon a Dream. Danes se morda zdi smešno in malo posladkano, a je tako čisto in ljubko, res je bilo čarobno. Disneyjevi junaki so zelo pozitivni, ljubki, pravljični. Morali bi videti, kako so zasijali otroški obrazi, ko je Miki miška prvič prišel v Slovenijo. Ne le otroci, tudi odrasli. Nekaj ima ta lik, da človeka enostavno razneži in da se nezavedno začnemo nasmihati," je zatrdila Majdičeva.

A ne samo risane serije, Disney je tudi drugače Majdičevi pri srcu, saj – kot pravi sama – je v koraku s časom. Sama je ljubiteljica Vojne zvezd in jo tudi s tega vidika zanima, kaj bo prineslo sodelovanje Disneyja pri nadaljevanju omenjene sage leta 2015: "Poleg sodelovanja z izjemnima studiema, Pixarjem in Marvelom ... Disney obvlada."

Billysi na stranskem tiru
Za čas priprav na predstave bo Majdičeva postavila Billyse – ki so se preteklo leto reorganizirali - na stranski tir: "Mislim, da ljudje čutijo naš nov zagon, ker sta Matjaž Tozon in Rok Gulič, ki sta se pridružila lani poleti, zelo s srcem pri stvari. Martinova vrnitev se nam zdi tako ali tako nekaj naravnega, tako da se imamo spet zelo 'fajn' na odru, izza odra, v kombiju, na vajah in v studiu."

S skupino je decembra predstavila nov singel December, januarja pa mu bo sledila še angleška različica Save me. Hkrati pa sodeluje še pri enem glasbenem projektu s Petrom Hudnikom in Matejem Sušnikom, o katerem pa ostaja še redkobesedna.