Petar Radović je potrdil, da oddaji Na zdravje! in NLP ostaja tudi v tem letu. Foto: RTV SLO
Petar Radović je potrdil, da oddaji Na zdravje! in NLP ostaja tudi v tem letu. Foto: RTV SLO
Tjaša Železnik in Klemen Slakonja
18. januarja se na male zaslone vračata Klemen in Tjaša. Foto: EPA

a nas so se obrnili mnogi zaskrbljeni gledalci, saj v ponedeljek ni bilo na sporedu humoristične nadaljevanke Brat bratu. Kaj se dogaja s priljubljeno nanizanko?

Medtem ko usoda humoristične nadaljevanke Brat bratu še ni dokončno znana, pa oddaji NLP in Na zdravje! ostajata na sporedu z enakimi voditeljskimi pari.

Programsko-poslovni načrt, ki razporeja, kaj bo v programu in kam bodo šle finance, za leto 2009 še ni bil sprejet, zato odgovorni urednik razvedrilnega programa na TV Slovenija Petar Radović ni mogel dokončno napovedati usode humoristične nadaljevanke.

Trinajst delov nanizanke Brat bratu si je od 29. septembra do vključno 29. decembra 2008 ogledalo povprečno 9,7 % ali 177.000 gledalcev, starih nad 10 let, oz. 24% delež vseh gledalcev televizije v času nanizanke.
Vir podatkov: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 10 let

Želijo si, da bi jo gledalci še zmeraj lahko gledali in tudi, da bi dobili finance, da bi lahko nadaljevali s snemanjem.

Govorice o ukinitvi zaradi prevelikih finančnih stroškov torej niso resnične? "Gledanost je nižja kot smo pričakovali, a smo z njo vseeno zadovoljni," je pojasnil Radović za MMC.

NLP in Na zdravje! ob istem času na istem kavču
Oddaja NLP se 18. januarja vrača z istim voditeljskim parom. Ob nedeljskih popoldnevih nas bosta tako še vedno zabavala Tjaša Železnik in Klemen Slakonja.

Tudi oddaja Na zdravje! se ne poslavlja, saj so podpisali pogodbo še za dve leti. Govorice, da oddaje ne bo več vodil Boštjan Romih in bi jo sama vodila Jasna Kuljaj, pa tudi niso resnične, saj bosta petkove večere še vedno zapolnjevala v paru.

T. P.