K4 je v 20. sezono delovanja vstopil v Križankah, praznovanje pa je nadaljevalo na Kersnikovi 4. Foto: MMC RTV SLO/Živa Lovšin
K4 je v 20. sezono delovanja vstopil v Križankah, praznovanje pa je nadaljevalo na Kersnikovi 4. Foto: MMC RTV SLO/Živa Lovšin

V počastitev "častitljive" 20. obletnice kluba K4, ki je tako tudi "uradno" vstopila v 20. sezono delovanja, se je namreč v petek v ljubljanskih Križankah zgodil festival Utrip. Najprej se je v tamkajšnjem letnem gledališču zgodilo četrto državno tekmovanje najboljših freestyle raperjev, ki ga je tokrat dobil že precej uveljavljeni Pižama, nato pa so oder zavzeli Beardyman in didžej Bonobo z osemčlansko skupino s pevko Kathrin na čelu.

Iz Križank še na Kersnikovo 4
Tudi v preddverju je bilo živahno, najprej z nastopom breakdancerjev, za glasbeno podlago pa so ves večer skrbeli didžeji Batko, Sushi, Michael Fakesch in Raz Ohara. Dogajanje se je ob polnoči preselilo na after party v slavljenko, znamenito klet na Kersnikovi 4, z Alixom Perezom in Jazzanovo v glavnih vlogah.

Med obiskovalci festivala, ki so prišli nazdravit 20-letnici "Štirke", smo opazili več znanih obrazov, med njimi dobro razpoloženega raperja Klemna Klemna in voditeljico Katarino Čas, ki je bila tudi članica žirije v bitki freestylerjev.

A. K.