Lepotička v pričakovanju, da jo kdo odkrije ... Foto: MMC RTV SLO/G. V.
Lepotička v pričakovanju, da jo kdo odkrije ... Foto: MMC RTV SLO/G. V.
Bronz žur
Vodja Bronza joe Rain z nekdanjo miss Universe, prelestno Natašo Pinozo. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Bronz žur
Malokalorični kanapejčki na banketni mizi. Foto: MMC RTV SLO/K. S.

Tako so vsaj pri Bronzu, največji slovenski modni agenciji, neskromno reklamirali zabavo v počastitev svoje pete obletnice.

Tudi zbrana druščina je bila videti kot nekakšen "best-off" izbor "kdo je kdo" v slovenski estradi – imeli smo nekdanje misice (Nataša Pinoza, Tatjana Tutan), manekene/voditelje/pevce/dečke za vse (Erik Ferfolja, Adel Djutović), dosmrtno abonirane člane vseh lepotnih žirij (fotograf Aleš Bravničar, modni oblikovalec Milan Gačanovič, lepotni kirurg Franc Planinšek), ljubljansko gejevsko smetano, pozerčke iz Popovih resničnostnih šovov …

In nad vsemi je bedel vodja agencije Bronz, v Angliji rojeni Joe Rain, ki bi ga, po videzu sodeč, mirne duše lahko uvrstili v Bronzov portfolio manekenskih vrst. Rain je našo željo po videoizjavi zavrnil v popolni slovenščini z bleščeče belim natreniranim prijaznim nasmeškom: "Bo raje naša piarovka Brigita kaj povedala, veste moja slovenščina ni tako dobra."

Mini prigrizki, mini obleke, maksi torta
Ob robu intimno zatemnjenega in s slapom prazničnih lučk okrašenega prostora so s šampanjcem in grozdno jagodo v roki sceno opazovale Bronzove manekenke – prepoznal si jih po zlikanih laseh drznih barv, popolni šminki, konfekcijski številki 34 in rutinski drži, vedno pripravljeno na poziranje.

Sredi dvorane se je šibila miza s slovenskemu očesu neprepoznavnimi specialitetami – gostje so segali po kanapejih s hobotnico in krekerjih z artičokino peno, medtem pa ugibali, kam za vraga naj med aranžmaje orhidej odložijo prazne krožnike in kako naj se prebijejo do miniaturnih crèm bruléejev, ne da bi se zaleteli v manekena z baretko ali pa pozerja z bleščicami posuto jakno.

Ko so okoli desetih zvečer na sredino prostora pripeljali orjaško torto Bronz, pospremljeno z obvezno pirotehniko, govorom Joeja Raina in poziranjem modelov, je brezplačnih čaš pijače že zmanjkalo in Rain nas je spet nadvse prijazno opozoril, da si od zdaj naprej alkohol kupujemo sami. Ne samo najlepši, ampak tudi najbolj trezen žur v mestu?

Išče sanjsko službo
Ozrli smo se naokoli – v enem kotu se je nekdanja mis Hawaiian Tropic Tatjana Tutan ob zvokih pophousa v ritmu prestopala z enega snežno belega vrtoglavega škorenjca na drugega, v drugem se je vsem neprestano nasmihal očitno največji car tovrstnih žurov, koreograf Igor Jelen, v tretjem je Adel iskal pozornost peščice fotografov, v četrtem pa smo na naslonjalu osamljenega kavča videli le par dolgih nog, prekrižanih v fatalni pozi.

Napotili smo se tja. Ob zvoku naše fotografske bliskavice je par nog dobil še obraz, ko se je "Karolina" dvignila iz ležeče poze in nas radovedno vprašala: "Kje pa bo to objavljeno? Spletni portal RTV Slovenije? Potrebujete kakšne hostese?" (Nujno se moram spomniti, da na naslednji seji odbora RTV, po možnosti po točki finančnega primankljaja, vprašam, kako bi lahko ponucali Karolinine usluge).

Striptizerji ob boku barovcev
Oprezamo naprej. Za točilnim pultom je slonel nekdanji spremljevalec Iris Mulej, maneken Tomi Zoroja, ob mešalni mizi sta ples lepotičk pod diskokroglo motrila šef razvpitega VIP-varovanja Danijel Praštalo in slačifant Ricky, nekje v temnem kotu je eden izmed nekdanjih "barovcev" (priznam, ne ločim jih med sabo) osvajal vitko blondinko.

Da ne bi čar najlepšega žura v mestu zbledel, smo se odločili prizorišče zapustiti s to podobo, ki tako popolno ponazarja bistvo vseh zabav slovenske estrade, v spominu.

Kaja Sajovic


Bronzove manekenke v delovni opravi. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Ambientalna samopostrežba mini prigrizkov v senci orhidej. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Tatjana Tutan - zgornji del ... Foto: MMC RTV SLO
In Tatjana Tutan - spodnji del. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Koreograf Igor Jelen z lepotnim kirurgom Francem Planinškom v sproščenem pogovoru. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Jakna večera. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Bronzova manekena. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Veliki šefe Bronza Joe Rain z nekdanjo miss Universe Natašo Pinozo. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Maneken Tomi Zoroja. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Abonirani fotograf lepotičk Aleš Bravničar s spremljevalko. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Modni oblikovalec Milan Gačanovič s kozarčkom šampanjca. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Slavnostna torta prej ... Foto: MMC RTV SLO/K. S.
... vmes ... Foto: MMC RTV SLO/K. S.
... in potem. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Nesojeni izbranec sanjske ženske Nine Osenar Adel Djutović. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Bronzov maneken. Foto: MMC RTV SLO
In Bronzova manekenka. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Udeleženec Sanjske ženske s svojo sanjsko žensko. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Maneken Erik Ferfolja v nemanekenski pozi. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Njene dolge noge. Foto: MMC RTV SLO/G. V.
Danijel Praštalo (VIP-varovanje) v elementu. Foto: MMC RTV SLO/K. S.
Ples za konec. Foto: MMC RTV SLO/K. S.