Gašper se je moral zelo potruditi, da soplesalke ni spustil iz rok. Foto: RTV SLO
Gašper se je moral zelo potruditi, da soplesalke ni spustil iz rok. Foto: RTV SLO
Zvezde plešejo

Zaplesala sta športna novinarka in voditeljica Mateja Janežič Hemler s soplesalcem Aljažem ter televizijski voditelj in igralec Gašper Jarni s soplesalko Valerijo.

V spopadu dveh "televizijcev" sta zmago s 4.472 glasovi proti 2.812 glasovom odnesla Mateja in Aljaž s plesom čačača. Z zmago sta si priborila nastop v malem finalu, kjer se bosta pomerila s Špelo Grošelj in z Dennisom s soplesalcema.

Aljaž je postal Ricky
Dan po nastopu smo poklicali Matejo, ki nam je povedala, da je zelo vesela zmage. Pohvalila je svojega plesalca Aljaža ki ima nov vzdevek: "Sedaj ga kličem Ricky." Naj spomnimo, da je Mateja na vajah povedala, da si je vedno želela plesati s pevcem Rickyjem Martinom, ravno Aljaž pa mu je tako zelo podoben. Zanj tudi pravi, da je bil zelo potrpežljiv, da jo je spodbujal, kljub mladosti pa je že zelo zrel plesalec.

Tudi mož je bil vesel
Njenega uspeha se je razveselil tudi njen mož, za katerega pa pravi, da podobnih plesov skupaj po vsej verjetnosti ne bosta plesala: "Enkrat sva se že udeležila podobnega tečaja plesa, vendar mož ni bil preveč navdušen." Z Matejo smo se dotaknili tudi podobnosti njenega novinarskega dela ter plesnih vaj. Pravi, da so na obeh področjih določene podobnosti, saj moraš biti tako pri plesu kot pri novinarskem delu stoodstotno pri stvari, poleg tega pa je potrebna tudi kondicija: "V televizijskem studiju moraš paziti na kamere, v plesni dvorani pa na korake." Čeprav je bila Mateja ob nastopu v nekoliko slabši zdravstveni kondiciji, pa upa, da bo do naslednje nedelje že zdrava.

Osebna zmaga
Njen nasprotnik Gašper Jarni svoj nastop ocenjuje kot osebno zmago, čeprav ga je Mateja premagala. Pravi, "da je tako moralo biti". Za svojo plesalko Valerijo pravi, da je "taprava", ambiciozna punca, ki je sicer morala biti stroga, a ga je tako dobro naučila plesati, da jo ni več spustil na tla. "Vse skupaj je bilo zame zelo lepa izkušnja", je na koncu še dodal, za zdaj pa še ne ve, ali bo še nastopil na turnirju Zvezde plešejo, saj v bližnji prihodnosti odhaja v London.

J. R.

Zvezde plešejo