Andrej je Špelin ples pri Atomik harmonik označil za aerobiko. Foto: RTV SLO
Andrej je Špelin ples pri Atomik harmonik označil za aerobiko. Foto: RTV SLO
Špela in Andrej
Mateja in Aljaž
Dennis in Katja

Med seboj se bodo pomerili trije prejšnji zmagovalci dvobojev: Špela Grošelj s soplesalcem Andrejem, ki sta po poti do finala premagala Boštjana Kljuna z Nino, Dennis in Katja Mychkova, ki sta bila boljša od Brigite Šuler in Urbana, ter Mateja Janežič Hemler s soplesalcem Aljažem, prejšnjo nedeljo sta dobila več glasov kot Gašper Jarni s soplesalko Valerijo.

Mateja z zadnjico preveč proti soplesalcu
Kamera je na vajah obiskala vse tri pare, ki se pridno pripravljajo na svoj nastop. Prepričali smo se, da je vzdušje "v vseh treh taborih" odlično. Mateji Janežič Hemler zdravje ne nagaja več, zato se že pospešeno uči novih korakov, a obenem priznava, da je nerodna, saj naj bi med plesom svojo zadnjo plat preveč nagibala proti Aljažu, ki je zato hudomušno pripomnil: "Zadnjico čim bolj stran od mene!". Na njuni vaji se je za hip v kadru pojavil tudi najboljši plesni par v Sloveniji Katarina Venturini in Andrej Škufca, zaradi česar je Matejo kar nekoliko stisnila trema: "To sta kralj in kraljica slovenskega plesa," je propomnila.

Dennis hodi po tleh in nogah
Naš drugi par sta Dennis in Katja, ki sta zdaj že bolje usklajena, čeprav se Dennisu vseeno še kdaj pripeti, da Katjo pohodi: "Ko sva začela plesati, sem gledal v noge in v tla, ko pa sem jo čez čas začel gledati v oči, sem hitro pozabil na razdaljo med nogami". Slednja ga je kljub temu pohvalila, da je dober, Dennis pa si je njeno pohvalo predstavljal nekoliko drugače. Če vas zanima kako, si oglejte priloženi posnetek z njune vaje.

Kaj bo sanjala Špela?
Pri tretjem tekmovalnem paru, Špeli Grošelj in Andreju, smo videli, da je postala primorska govorica Špeli že prav všeč, čeprav je imela z njo sprva nekaj težav. Je pa Špela omenila drugo težavo. Kot smo videli, naj bi po njenem kar nekoliko prevečkrat slišala besedo "stopi": "Danes bom verjetno sanjala to besedo," se je pritoževala Špela, ki obenem pravi, da se do zdaj še nista skregala, čeprav je Andrej pripomnil, da je ples pri njeni skupini Atomik Harmonik bolj podoben aerobiki ...

Špela in Andrej
Mateja in Aljaž
Dennis in Katja