V novo leto vas bosta pospremila Boštjan in Jasna. Foto: RTV SLO
V novo leto vas bosta pospremila Boštjan in Jasna. Foto: RTV SLO
Jože Potrebuješ z urednikom razvedrilnega programa RTV Vanjo Vardjanom. Foto: RTV SLO
Zakulisje oddaje Na zdravje!
Znova se obetajo številni glasbeni nastopi. Foto: MMC RTV SLO/Oddaja Na zdravje!

Do zdaj je znano, da bo letošnja osrednja silvestrska oddaja znova v znamenju veselja, slovenskih pesmi najrazličnejših zvrsti, predvsem pa poljuba. In to ne katerega koli, ampak posebno slavnostnega - silvestrskega poljuba.

Strašna Jožeta bosta po mestih in vaseh spremljala to nepretrgano kolono silvestrskega poljuba, pazila, da kresnička "miru in dobre volje" ne ugasne, in poskušala čim več silvestrskih želja bolj in manj znanih Slovencev dobiti pred mikrofon. Ves ta čas, ko se bo neprekinjena kolona vila po Sloveniji, pa bodo na osrednjem odru novoletne oddaje Na zdravje! prepevali in igrali imenitni glasbeniki v še bolj imenitnih kombinacijah in si prav tako s poljubi izmenjavali oder.

Manjkala pa ne bo niti izbrana družba glasbenih izvajalcev, med katerimi bodo: Tomaž Domicelj in Maša Medik, ansambel Saša Avsenika in Slovenski oktet, Andrej Šifrer in Jan Plestenjak, Rebeka Dremelj in Fešta band, Domen Kumer in Werner, Kingstoni in Alya, Špela Grošelj in Špela Kleinlercher, Adi Smolar in Tanja Žagar, ansambel Modrijani z gostujočimi pevkami.
S kom bodo prepevali Helena Blagne, Miran Rudan, Pero Lovšin, Natalija Verboten in še mnogi drugi, pa za zdaj ostaja še skrivnost.
Seveda pa se bodo s pesmimi v tej posebni oddaji vsi skupaj še enkrat spomnili letos žal preminulih treh velikih slovenskih glasbenikov Henčka Burkata, Branka Jovanoviča - Brendija in Lojzeta Slaka.
Čuk na MMC-ju
Pred silvestrovim smo v spletni klepetalnici MMC-ja gostili avtorja oddaje Na zdravje! Jožeta Potrebuješa, ki nam je razkril, da bodo s Čuki najdaljšo noč v letu preživeli na prostem, na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer nastopajo. Povedal je še, da so v Na zdravje! najdlje vabili Slavka Avsenika, ki pa se je nazadnje vabilu le odzval, kar je vse močno osrečilo.
Na očitke, da oddajo Na zdravje izkorišča za promocijo svojega ansambla, Čukov, pa: "Čuki so pač ena najpopularnejših skupin v Sloveniji, in to že več kot dve desetletji. Po vseh anketah, ki jih delamo, so med najbolj zaželenimi glasbeniki. V Misiji Evrovizija se ena pevka pojavlja v vsaki oddaji ..."
V spodnji galeriji pa manjši predogled utrinkov iz silvestrove oddaje.