Dejan in Maja v akciji. Foto: MMC RTV SLO
Dejan in Maja v akciji. Foto: MMC RTV SLO
Dejan in Maja - Spot
Špela in Andrej - Jive
Regina in Peter - rumba in čačača
Dejan in Maja na plesišču

Temnolasi maneken, igralec, TV-voditelj, zdaj pa – dokazano – tudi izvrsten plesalec, je v nedeljskem finalu turnirja Zvezde plešejo v Marievi oddaji Spet doma s soplesalko Majo Pucelj dobesedno pometel s konkurentkama, Regino in Špelo Grošelj. Dan bo veliki zmagi še vedno ni znal razložiti, kako jima je z Majo, za katero je našel same pohvalne besede, uspelo dobiti navdušujočih več kot 25.000 glasov. V intervjuju tudi o tem, ali je plesne korake kdaj vadil s sovoditeljico oddaje NLP Tjašo Železnik, komu se za zmago še posebej zahvaljuje in ali se od oddaje zares in dokončno poslavlja.

Dejan, čestitke za zmago. Ko se je na tabeli pokazalo, da sta z Majo dobila toliko glasov, si bil videti iskreno presenečen, če že ne šokiran. Kaj misliš, s čim sta gledalce tako navdušila?
Res je, ko sem videl rezultat, sem bil izredno presenečen – in čeprav te besede morda zvenijo kot floskula, niso. Prav ganjen sem bil ob zmagi. Najprej sem videl številki 2 in 5 in mislil sem si: 'OK, v redu je, 2.500 glasov.' Nato pa sem preštel ničle in videl, da je še ena več. Sploh ne bi znal povedati, katera je bila tista odločilna stvar, s katero sva prepričala ljudi. Morda je bil to sam nastop, morda izbira glasbe, ples (v finalu sta plesala angleški valček in tango, op. a.), najin odnos. Da, verjetno je prav to. Po moje je zmagala zgodba kot celota.

Kakšnega »asa v rokavu« skriva tvoja soplesalka Maja Pucelj, ki je pred tem že slavila zmago v dvojcu s »čukom« Markom Vozljem? Kakšna energija je bila med vama?
Maja je res neverjetna, ves čas sva se odlično razumela, niti enkrat ni prišlo do kratkega stika med nama. Poleg tega je super učiteljica, vidi se, da ji je ples jasen do podrobnosti, zato je imela vedno odgovor na vsako mojo težavo, na vsak dvom ali vprašanje. Poleg Maje pa se za ves čas, trud in znanje nikakor ne smem pozabiti zahvaliti tudi Petru Filešu (soplesalcu Regine in staremu znancu turnirja Zvezde plešejo, op. a.). Peter pri najini zmagi nosi levji delež, saj smo velikokrat skupaj vadili, midva z Majo in onadva z Regino, z Maja pa sta sicer zasebno in tudi plesno par. Ne le, da me je popravljal in me učil, sestavil nama je tudi koreografijo.

Ali si pred tem, ko si sprejel Mariev izziv, znal plesati, si hodil na kakšne tečaje? Ali sploh rad plešeš?
Res je, da sem šele z Zvezdami plešejo 'čisto noter padel', a vedno sem rad plesal. Zadnji plesni tečaj, ki sem ga opravil, je bil sicer tisti za maturantski ples, torej pred 12 leti. A to se mi ne zdi tako pomembno – pomembno je, da človek pleše z veseljem in to se takoj vidi na parketu. Neskončno uživam, ko si kdaj privoščim zabavo v klubu, grem ven in se 'razmetavam' po plesišču. Čeprav za to ne najdem časa tolikokrat, kot bi si želel.

Kot zmagovalec turnirja si dobil kar nekaj nagrad, ena izmed teh je tudi potovanje v egiptovsko letovišče Šarm el Šejk. Si že spakiral kovčke?
Nagrade so res super. Poleg Egipta sem dobil tudi brezplačni enoletni plesni tečaj v eni izmed ljubljanskih plesnih šol, kar bom z velikim veseljem izkoristil. Glede Egipta je pa tako: kdaj natančno bom šel, še ne vem, verjetno pa kmalu, zdaj pozimi ali spomladi. Zakaj? Ker takrat tam piha najbolj močan veter. Sem namreč zagrizen surfar, zato v Šarmu ne mislim lenariti, pravzaprav bom garal dan in noč, da bom le ujel čim ugodnejši veter.

Ali si morda med turnirjem za svojo plesno partnerko kdaj »izkoristil« kar svojo voditeljico v nedeljski oddaji NLP Tjašo Železnik, da si z njeno pomočjo izpilil še zadnje korake?
Ne, ne, s Tjašo nisva nikoli plesala. Pred kakšnim mesecem in pol je beseda v oddaji sicer nanesla na moje plesne vaje in sem Tjaši pokazal nekaj korakov, to pa je tudi vse. Skupaj nisva vadila nikoli.

Ali si se od oddaje NLP zagotovo poslovil? To pomeni, da boš zdaj nekaj časa spet »le« igralec?
Stoodstotna stvar na svetu je le ena, zato ... saj veste, nikoli ne reci nikoli, tisti en odstotek možnosti vrnitve vedno ostaja. Vseeno pa lahko rečem, da sem se odločil, da se poslovim. Vem, zakaj sem se tako odločil, in mislim, da je bila ta poteza pravilna. Mislim, da sem se v zadnji oddaji lepo poslovil od vseh gledalcev, tisti v studiu so moje besede pospremili tudi z lepim aplavzom, ki me je kar pogrel pri srcu. Ker sem igralec, bom zagotovo še kdaj »zašel« na televizijo, zdaj pa se bom posvetil predvsem predstavi Mlado meso, ki si jo je mogoče ogledati v Mladinskem gledališču. Vabljeni!

A. P.

Dejan in Maja - Spot
Špela in Andrej - Jive
Regina in Peter - rumba in čačača
Dejan in Maja na plesišču