Je bila letošnja žirija res bolj stroga kot lanska? Foto: Arhiv RTV Slovenija
Je bila letošnja žirija res bolj stroga kot lanska? Foto: Arhiv RTV Slovenija
Sanja Grohar, Mark Žitnik
Sanja Grohar in Marko Žitnik v svojem drugem nastopu nista navdušila treh žirantov. Foto: Arhiv RTV Slovenija
Eva Černe, Urban Laurenčič
Par Laurenčič-Černe je bil favorit Vaska Poliča. Foto: MMC RTV SLO


Največ konstruktivnih kritik je podal Rok Golob, ki je ocenjeval pevski nastop. Njegovo ocenjevanje je bilo tako za druga dva člana žirije kot tudi za gledalce večinoma "na mestu".

Najbolj strog je bil do Marka Žitnika in Sanje Grohar v njunem drugem nastopu, kjer je dejal, da je bilo kar se petja tiče grozno in da meni, da nista pravilno zadela niti treh not. Malo manj "krut" je bil do Tadeje Ternar in Samirja Koblerja, ki jima je le dejal, da je bila lega povsem napačna, v ostale malenkosti pa se raje ni spuščal.


O njegovih včasih krutih komentarjih pa ne meni nič slabega Vasko Polič, ki je priznal, da če bi ocenjeval petje, bi bile njegove kritike velikokrat podobne tistim, ki jih je izrekel Rok Golob: "Njegovi komentarji so bili na mestu, če bi jaz ocenjeval to, kar je on, bi velikokrat izrekel podobne besede, mogoče bi določene stvari le malo omilil."


Najbolj "erotični" žirant Vasko Polič je ocenjeval predvsem medsebojno usklajevanje med nastopajočima in erotični vidik nastopa. "Letošnja žirija ni bila toliko bolj stroga od lanske. Naši komentarji so se mi zdeli pravični."


Ali Slovencem manjka erotike?
Polič, ki je tudi pisatelj erotične literature, je dejal, da bi na odru lahko bilo še več erotike, a da je vseeno dobro, da tekmovalci nikoli niso prestopili meje dobrega okusa in so bili raje malo zadržani na tem področju.


Vasko je sicer imel drugega favorita: navijal je za Urbana Laurenčiča, ki ga je navdušil s svojim slogom oblačenja in kemijo, ki je vladala med njim in Evo Černe.


Janja je pogrešala več plesnih utrinkov
Janja Pušl se je ostalima dvema žirantoma pridružila pozneje, saj je pred njo to funkcijo opravljala Helena Blagne. Plesna sodnica je pri nastopih pogrešala ples, ki si ga je želela več, kot so ga prikazali tekmovalci. V tem smislu sta jo najbolj očarala Anžej Dežan in Ana Dolinar. Meni, da morajo gledalci sami presoditi, če so komentarji žirije primerni ali ne.


"Moji komentarji so bili kvečjemu preblagi, ne prestrogi. Sodnik ima pravico povedati svoje mnenje, saj zato je tam. Najpomembneje pa je, da stoji za svojimi besedami." O komentiranju Roka Goloba pa je dejala: "Nekaterim so bili njegovi komentarji všeč, drugim ne. Tako kot je določenim ljudem bolj blizu moj slog komentiranja, je drugim njegov."


T. P.