Sanji Mlinar Marin in Katarini Habe se je pridružila nova članica Neža Drobnič (levo). Foto: Arhiv skupine
Sanji Mlinar Marin in Katarini Habe se je pridružila nova članica Neža Drobnič (levo). Foto: Arhiv skupine
Katrinas
Katrinas so za skladbo Čutim Easy Groove posnele tudi videospot. Foto: Arhiv skupine
Katrinas
Katrinas še v stari zasedbi - pred odhodom na ustvarjalni dopust. Foto: Arhiv skupine

Idej, kot pravi Habetova, je ogromno, zdaj pa je čas, da se s Katrinas prizemljijo in spravijo v realnost. Predvsem se želijo vrniti k simfoničnemu zvoku. Trio se je na začetku letošnjega leta vrnil v snemalni studio po krajšem ustvarjalnem dopustu. Habetovi in Sanji Mlinar Marin se je pridružila nova članica Neža Drobnič. Dekleta te dni nadaljujejo svoje glasbeno udejstvovanje in se pri tem predvsem zabavajo.


Katrinas ste se vrnile že pred nekoliko časa? Kje ste bile in kaj ste počela v tem času, ko ste se malo manj pojavljale v medijih?
Ja, končno so se stvari pri Katrinas spet sestavile tako, kot je treba (smeh). V tem času smo s Sanjo in Rokom po Petrinem odhodu izkoristili vsak za svoje glasbene podvige. Midve s Sanjo sva "muzicirali" doma in v tujini z accapella zasedbo Bit. Šele marca letos je prišel tisti trenutek, ko so nam zvezde prišepnile, da bi bila Neža Drobnič tista prava za skupno glasbeno pot, in odločitev je bila še kako prava, saj se je začelo dogajati, rojevati so se začele nove skupne glasbene ideje in zgodba Katrinas je dobila novo poglavje.

Čutim Easy Groove je po vaših besedah poletna uspešnica. Na kaj vse je treba misliti, ko ga ustvarjate?
To se zgodi čisto spontano. Nihče ne zna ustvarjati glasbe načrtno, temveč pride, kar pride. Neža je bila tista, ki je v naboru skladb, ki nam jih je dal na razpolago Rok, najbolj navijala za to, jaz pa sem potem ustvarila besedilo.

Je poletje dober čas za izdajanje singlov, glede na to, da gre veliko ljudi na počitnice?
Katrinas skupaj z Rokom plujemo s tokom in ne razmišljamo, kdaj je najboljši čas za single. Ko naredimo novo pesem, jo želimo predstaviti in to je to. Potem se pa "prime" ali pa tudi ne (smeh). Čutim Easy Groove ima za zdaj zelo dober odziv na radijskih postajah, saj je na vodilnih mestih številnih glasbenih lestvic; že prvi teden, ko smo jo lansirali, je bila pesem tedna na Valu 202.

Pri singlu gre za novo sodelovanje z Rokom Golobom. Kaj je tisto, kar ohranja vaše glasbeno sodelovanje?
S Sanjo in Nežo se včasih šalimo, da moramo imeti vsaj enega moškega, da nas uravnoteži (smeh). Rok Golob je del Katrinas; brez njega naša glasbena zgodba ne bi bila takšna, kot je. Všeč nam je, da nam Rok vedno ponudi nekaj novega, drugačnega, predvsem pa ustvarja dobro glasbo, ki jo me rade pojemo. Smo na isti valovni dolžini.

Katera poletna uspešnica pa je vam do zdaj najbolj ostala v spominu?
O joj, saj mi je kar malo nerodno povedati: spomnim se enega predpotopnega komada še iz začetkov osnovne šole Tarzan boy (vsaj mislim, da je bil takšen naslov), ki so ga ves čas vrteli na morju, še iz srednje šole pa se spomnim pesmi Rhythm is a dancer, ki so jo v poletnih mesecih vrteli v diskotekah (smeh). Niti ne vem, ali bi tema komadoma lahko rekli poletni uspešnici (smeh).