Zmagovalca Karmen in Lukas sta prejela zelo dobre komentarje. Foto: MMC RTV SLO
Zmagovalca Karmen in Lukas sta prejela zelo dobre komentarje. Foto: MMC RTV SLO
Karmen in Lukas
Balada, ki sta jo odpela, je bila gledalcem najbolj všeč. Foto: MMC RTV SLO

Navadno stroga žirija je bila predvsem do prvih dveh tekmovalcev Lukasa Zuschlaga in Karmen Stavec zelo blaga. A to ne preseneča, saj sta avstrijski baletnik in pevka dobro odpela drugače težko balado. Tomaž Domicelj je rekel, da bi vsaki pevki priporočal dolg odmor, če bi se vrnile nazaj na sceno v tako dobri formi, kot jo je pokazala Karmen. Tudi Hugo je rekel, da lahko podjetnica Karmen odpoje marsikaj. Prav Šekoranja pa je prvi par edini malo pograjal, saj je rekel, da sta dobro začela, a da sta se v sredini pesmi zalomila: "Na generalki je bilo bolje." Za Lukasa pa je komisija dejala, da je potencial, ki oder obvlada stoodstotno.

Cole in Lucija prijetno presenetila
Drugi par sta sestavljala Lucija Čilovič in Cole Moretti. Lucijin oče je pristen črnogorski guslar, a kot pravi vsestranska igralka, glasbenega talenta ni podedovala po očetu. S svojim partnerjem je zadovoljna, saj je dober učitelj, ki ne komplicira. Žirija pa je bila nad drugim parom prijetno presenečena, saj sta veliko bolje odpela kot na generalki. Tudi skladbo drugega para so označili za zahtevno: "Dokler sta pela vsak zase, je bilo bolje. Morata še vaditi."

Rokovska pesem Alye in Racmana
Pevka Alya, ki je nastopila skupaj z radijcem Matejem Špeharjem Racmanom, je dobila velik kompliment od žirije: "Si pevka strahovitih glasbenih sposobnostih." Svoje glasbeno znanje pa je najbolje lahko pokazala prav v rokovski pesmi, ki sta jo izvedla skupaj z Racmanom, katerega so ga pohvalili, da se je dobro vživel v pesem.

C. R.