Scena je že skoraj postavljena, zdaj bodo delo prevzeli električarji, tonski mojstri ipd. Foto: MMC RTV SLO
Scena je že skoraj postavljena, zdaj bodo delo prevzeli električarji, tonski mojstri ipd. Foto: MMC RTV SLO
Kaj nas čaka v treh večerih EME?

O tem, kaj lahko pričakujemo od obeh polfinalnih večerov in finalnega, smo se pogovarjali s tistim človekom, ki skrbi, da pri izboru za Emo teče vse gladko - z Aleksandrom Radičem.

Finale bo v znamenju Beograda
Pojasnil nam je, da prav posebne teme za oba predizbora ne načrtujejo. Namignil pa nam je, da bo finalni večer v znamenju Beograda in Srbije, ki bo letos, po zaslugi Marie Šerifovič, lanske zmagovalke, gostila izbor. Razložil je, da o podrobnostih odločajo voditelji, ki si bodo sami napisali vezno besedilo. Kot smo že poročali, bosta prvi polfinalni izbor vodila Lorella Flego in Peter Poles, drugi večer se bomo prepustili vodenju Tjaše Hrobat in Jureta Seška, finalni večer pa bo v znamenju Bernarde Žarn in Maria Galuniča.

Scenski delavci že zavzeli studio 1
Sicer pa v teh dneh potekajo še zadnje priprave na Emo 2008 - scenski delavci so že "zavzeli" studio 1 RTV Slovenija, sledili bodo še tonski mojstri, pa lučkarji in vsi tisti, ki bodo poskrbeli, da bo že v sredo vse pripravljeno. "V sredo se že začnejo prve vaje, ko bodo vadili tekmovalci, ki se bodo predstavljali v prvem večeru, v četrtek pa tisti, ki jih bomo videli v drugem," je pojasnil Radič in dodal, da je zdaj večina dela (na srečo) že mimo.

Seveda nas je zanimalo tudi to, zakaj se bo izbor letos prestavil iz Gospodarskega razstavišča v največji studio RTV-ja. Razlog za to je, po Radičevih besedah, precej preprost - za Emo je RTV namenil manj finančnih sredstev, saj nas letos čaka še kar nekaj pomembnih dogodkov, ki so temu primerno dragi.

V priloženem intervjuju lahko izveste, kaj natančno se bo dogajalo letos na Emi in kaj Aleksander Radič meni o kar dveh diksvalifikacijah.

T. K.

Kaj nas čaka v treh večerih EME?