Perko in Cvetkova imata skupaj enoletnega sina. Foto: EPA
Perko in Cvetkova imata skupaj enoletnega sina. Foto: EPA
Sarah in Lasse Schleper
Sarah se je poslovila na unikaten način. Foto: Reuters

27-letni Tržičan in njegova izbranka sta si večno zvestobo obljubila v družbi družine in prijateljev, poroke pa sta se udeležila tudi Rokova smučarska kolega, Italijan Matteo Marsaglia in Šved Hans Olson.

Slovenski smučar je svoje dekle, sicer hčerko znanega kaskaderja Roka Cvetkova, zaprosil za roko na njen rojstni dan januarja.

Perko je decembra lani poskrbel za najodmevnejši dosežek slovenskega moškega alpskega smučanja v sezoni. Le 19 stotink je zmanjkalo, da bi zmagal, s čimer bi se pridružil Andreju Jermanu, ki je edini Slovenec z zmago na smukaški tekmi svetovnega pokala.

Hčerkica Resi za Schleperjevo
Medtem ko so pri Perkovih imeli poročno slavje, ima čez lužo drugačen razlog za veselje upokojena alpska smučarka Sarah Schleper de Gaxiola.

33-letna Američanka je namreč drugič postala mamica, rodila se ji je hčerka, ki jo je Sarah poimenovala po botri, prav tako smučarki Resi Stiegler: "Resi nam je dala blagoslov, kar se tiče imena. Ne bi mogli biti bolj ponosni in navdušeni, da je naša hčerkica poimenovana po njej."

"Pozdravljeni, prijatelji. Hvala vam za izkazano ljubezen. Počutimo se blagoslovljeni, da imamo novo majhno dušico med nami. To je resnično ljubezen na prvi pogled. Lasse je ponosen na svojo malo sestrico," je Schleperjeva napisala na svojem Facebooku.

Poslovila se je v krilu
Sarah se je konec leta 2011 v Lienzu poslovila na unikaten način. Na progo se je podala v kratkem krilu, na sredi strmine je pobrala zdaj petletnega sina Lasseja in z njim prismučala v cilj.

V svetovnem pokalu je štirikrat stopila na zmagovalni oder, zmagala je enkrat (leta 2005 je dobila slalom v Lenzerheideju). Na svetovnih prvenstvih je bila najvišje na sedmem mestu (slalom v Santa Caterini 2005), na olimpijskih igrah pa na desetem mestu (slalom v Sestrieru 2006).