Lepa Brena je Halo Tivoli na nogah držala skoraj tri ure. Foto: MMC RTV SLO
Lepa Brena je Halo Tivoli na nogah držala skoraj tri ure. Foto: MMC RTV SLO

In ne Bosanko, Hrvatico ali Srbkinjo ... 48-letna Fahreta Živojinović, vesoljnemu (no, vsaj balkanskemu) občinstvu bolje znana kot Lepa Brena, je lani po skoraj desetletju izdala novi studijski album Uđi slobodno, ki ga te dni predstavlja na svetovni turneji, v okviru katere jo bo pot po Švici, Nemčiji in Avstriji ter nekdanji "Jugi" vodila vse do Švedske in Bolgarije.
V soboto se je ustavila v (skoraj) polni ljubljanski Hali Tivoli, kjer so se v ritmih njene mešanice popa, turbofolka in na trenutke celo rocka zabavale celotne družine ter skupine mladenk in mladeničev, ki so včasih zaplesali tudi kolo.


Novo uspešnico Uđi slobodno je Lepa Brena v slabih treh urah koncerta izvedla kar trikrat, seveda pa ni smela izpustiti niti legendarnih uspešnic, kot so Mile voli disko, Čik pogodi, Čačak, čačak, Duge noge ...
Dvorana je bila ves čas na nogah in je bolj ali manj ubrano pritegnila skoraj vsakemu tonu. Manjkal ni niti ljubljanski župan Zoran Janković, ki ima poleg hrvaške zvezdnice Danijele očitno zdaj še "jugoslovansko" estradno prijateljico Breno.

A. K.

Nekaj utrinkov s koncerta si oglejte v priloženih videoposnetkih:

Lepa Brena - Uđi slobodno

Lepa Brena - Mile voli disko

Lepa Brena - Čačak, Čačak

Zoran Janković na odru z Breno

Lepa Brena - Duge noge

Lepa Brena - Čik pogodi