Damijan je v klepetu še zaupal, da v teh mesecih najraje spije kozarček belega lahkega vina. Foto: MMC RTV SLO
Damijan je v klepetu še zaupal, da v teh mesecih najraje spije kozarček belega lahkega vina. Foto: MMC RTV SLO
Damijan o prostem času

Damijan je glavni kuhar v oddaji Sobotno popoldne, ki vsakič okoli šestih zvečer pripravi novo kuharsko mojstrovino. Redno pojavljanje na televizijskih zaslonih mu je prineslo tudi večjo prepoznavnost. "Prav lepo se počutim, ko me ljudje prepoznajo na cesti. Daje mi moč in voljo za nadaljnje uspehe," je zadovoljen kuharski mojster.

Klepet z Damijanom si preberite tu, prav tako si lahko v videu na desni ogledate, kaj počne kuhar v prostem času.

"Sobotni" kuhar obožuje vsako dobro pripravljeno hrano. Prisega na čiste okuse jedi. Ena izmed njegovih najljubših jedi pa je jadranski brancin na gardeli z sredozemsko zelenjavo. "V vročih poletnih dneh priporočam vse vrste testenin, ribe in ogromno sadja ter zelenjave. Ne smemo pozabiti na pitje ogromne količine vode, svežih sadnih sokov," našteva Damijan.

Kuharski mojster pa je pokomentiral tudi vzroke, ki so po njegovem mnenju povzročili vpad v gostinjske srednje šole. "Če bi delodajalci znali ceniti ta poklic, bi bilo zanimanje večje in sama gostinska storitev v Sloveniji boljša," je prepričan Damijan, ki pripravlja kuharsko knjigo. In kaj bi bil Damijan po poklicu, če ne bi bil kuhar? "Kuhar," je odločen.

Damijan o prostem času