11 od 12 finalistk izbora za mis Slovenije se je predstavilo na tiskovni konferenci. Foto: MMC RTV SLO
11 od 12 finalistk izbora za mis Slovenije se je predstavilo na tiskovni konferenci. Foto: MMC RTV SLO
Sanja Grohar o svoji vlogi pri izboru

Na tiskovni konferenci v ljubljanskem hotelu Lev se je predstavilo 11 od 12 lepotic, ki se bodo potegovale za naziv mis Slovenije 2010. Eno izmed deklet je bilo odsotno, a to ne pomeni, da ga ne bomo videli 29. avgusta, ko bo v Mariboru potekal finalni izbor. Prireditev si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na TV Slovenija.

Eva Repič, vodja projekta, je na tiskovni konferenci pojasnila, da se je na tekmovanje prijavilo 78 deklet, ki so se nato predstavila še na castingu. Žirija, ki so jo sestavljali Eva Repič, Mateja Planjšek-Kristanič (urednica revije Bella Donna), Boris Onišak (lepotni kirurg), aktualna mis Slovenije Tina Petelin in Borut Cvetko (fotograf), je nato izbrala 12 deklet.

Kdo so finalistke?
Na izboru se bodo tako predstavile 19-letna Ajda Sitar iz Domžal, 21-letna Bojana Ivanovič iz Ljubljane, 20-letna Sandra Adam iz Dravograda, 22-letna Tjaša Pejič iz Velenja, 19-letna Ana Zmrzlikar iz Ljubljane, 23-letna Vesna Brkič iz Celja, 19-letna Sandra Skutnik iz Gortine, 21-letna Samanta Sršen iz Leskovca pri Krškem, 23-letna Karmen Klinc iz Ljubljane, 19-letna Mojca Kvar iz Maribora, 24-letna Samanta Gashi iz Maribora in 21-letna Karin Nikolič Opara iz Ljubljane.

Predstavitve finalistk si lahko ogledate v spodnjih dveh videih. Na desni pa si oglejte še videopogovor s koreografinjo Sanjo Grohar.

En teden pred večerom izbora se bodo dekleta zbrala v Mariboru, kjer se bodo pripravljala na prireditev, v tem času pa bodo po vzoru svetovnega izbora za najlepšo potekala tri tekmovanja - tekmovanje za mis bikini, top model in mis talent. Zmagovalke vseh treh tekmovanj bodo neporedno uvrščene v superfinale, v katerega bo skupno uvrščenih šest deklet.

Pri pripravah na finalni večer bo dekletom pomagala tudi nekdanja mis Slovenije Sanja Grohar, ki bo njihova koreografinja. In kaj natančno bo njeno delo? "Skoreografirala bom njihove nastope, jih naučila hoje, obratov, pa tudi malo plesa bo, seveda, saj bo poletje," je za MMC pojasnila Groharjeva.

Novost: SMS- in telefonsko glasovanje
Novosti letošnjega izbora za najlepšo Slovenko sta tudi telefonsko in SMS-glasovanje. Od sobote bo namreč mogoče za vsako dekle glasovati prek SMS-a, na dan prireditve pa bodo za tisto, ki jim je najbolj všeč, prek telefonskega glasovanja glasovali tudi gledalci in gledalke. Tisto dekle, ki bo dobilo največ glasov, bo nato prejelo naziv mis občinstva.

Dekleta pozirajo fotografom

Predstavitev finalistk

Sanja Grohar o svoji vlogi pri izboru