Matej pravi, da ga je v veliko težavah reševal njegov prirojeni dar za nakladanje in blefiranje. Foto: MMC RTV SLO
Matej pravi, da ga je v veliko težavah reševal njegov prirojeni dar za nakladanje in blefiranje. Foto: MMC RTV SLO
Matej Špehar Racman in Alya
Lukas Zuschlag in Karmen Stavec
Lucija Čirovič in Cole Moretti

Za mikrofon bodo tokrat poprijeli Lukas Zuschlag in Karmen Stavec, Matej Špehar Racman in Alya ter Lucija Ćirović in Cole Moretti.

Ali zna Romeo tudi prepevati?
Avstrijski baletnik Lukas je z glasbo povezan že od otroštva, saj ga je ples zasvojil že zelo zgodaj. Sam priznava, da je bil vedno rad v središču pozornosti. Čeprav se je moral večkrat zagovarjati, ko so ga sošolci zmerjali, da mora na odru nositi roza oblekico, ga to očitno ni preveč motilo, saj je bil edini fant v razredu baletk, nad tem pa se ni niti najmanj pritoževal. Čeprav je do zdaj menil, da je njegovo petje rezervirano izključno za pod tuš, avtomobil ali dnevno sobo, se nastopa zelo veseli, saj se je dobro ujel tudi s svojo pevsko partnerko Karmen Stavec.

Ljubljana je le uro oddaljena od domačega Celovca, kljub temu pa priznava, da v Slovenji najbolj pogreša hrano, saj dunajski zrezek ni niti senca wiener schnietzla, pravi.

Kitaristi dobijo najboljše punce
Dobitnik viktorja za najpriljubljenejšega radijca Matej Špehar - Racman, ki zjutraj budi Slovenijo, pravi, da prihaja iz "antimuzikalne" družine, a to še ne pomeni, da ni seznanjen z glasbenimi smernicami, saj je v mladosti na šolskih plesih vrtel glasbo. V mladih letih je najbolj zavidal tistim, ki so znali zaigrati kitaro, saj je po njegovih izkušnjah mit o kitaristih, ki vedno dobijo najboljše punce, resničen. Njegova pričakovanja v zvezi z oddajo Zvezde pojejo so skromna, saj upa le, "da mu v ponedeljek ne bo treba dati vrečke na glavo".

V nedeljo bo gledalce skušal prepričati s skladbo, ki jo bo zapel z Alyo, po navadi pa zapoje le na kakšni malce z alkoholom obogateni zabavi, kjer seveda misli, da je drugi Pavarotti, a se kmalu zave, da je resnica malo drugačna.

Bodo koristile otroške predstave in Fata?
Verjetno najbolj znana slovenska čistilka se je odločila, da bo Sloveniji pokazala tudi svoje pevsko znanje. Vedno je imela veliko tremo pred petjem in jo ima še danes, zato je tudi sprejela ta izziv. Čeprav ima rahlo prednost pred drugima tekmovalcema, ker prepeva v otroških predstavah, posnela pa je tudi pesem za nanizanko TV Dober dan, kjer je zapela kot Fata. Coleta pozna še iz časa, ko so po nanizanki delali še isti šov, saj sta tam imela s Coletom celo skupno točko. Ona je bobnala, on je pel, v nedeljo pa bo zgodba rahlo drugačna.

Vabljeni k ogledu videoprispevkov priprav na nocojšnjo oddajo!

C. R.

Matej Špehar Racman in Alya
Lukas Zuschlag in Karmen Stavec
Lucija Čirovič in Cole Moretti