Tomi M., Tinkara Kovač in Jadranka Juras so pred kratkim nastopili skupaj na prireditvi Vala 202, Ime leta. Foto: MMC RTV SLO
Tomi M., Tinkara Kovač in Jadranka Juras so pred kratkim nastopili skupaj na prireditvi Vala 202, Ime leta. Foto: MMC RTV SLO
Rajmond Debevec z ženo
Rajmond Debevec se je letos udeležil tudi nekaterih družabnih dogodkov (fotografija z ženo je bila posneta na koncertu skupine Dan D v Križankah). Foto: MMC RTV SLO/ J. R.
Tokac
Leto 2009 si bo Tokac najbolj zapomnil po dveh koncertnih večerih v Križankah. Foto: MMC RTV SLO/ J. R.
Znani Slovenci v pričakovanju leta 2010

"Dogodkov je bilo veliko, zato bi zelo težko izdvojil kakšnega posebej. Raje bi se osredotočil na prihodnje leto, torej 2010, ker so mi bolj všeč okrogle številke, še posebej desetke," je na prihodnost osredotočen naš najboljši strelec Rajmond Debevec, ki bo praznike preživel doma v Ljubljani.

Medtem ko Rajmond že ve, kje bo preživljal proste decemberske dni, pa legenda slovenske glasbe Janez Bončina - Benč ve samo, s kom jih bo preživel: "S svojim sinom, ne veva pa, kje ne kaj. Pa jasno, da tudi z mami in z vsemi. Nimam nobene ideje, ker nisem nikoli planiral."

Kaj so še povedali Tomi M., Tokac, Jadranka Juras, Janez Bončina - Benč, Rajmond Debevec, Franci Kek in Tinkara Kovač, si lahko pogledate v videu desno.

Novomeščana bosta praznovala doma
Gospodarska kriza in globalno segrevanje sta dve temi, ki nista obšli znanih Slovencev. "Zapomnil se ga bom globalno po globalni krizi, lokalno, da se je dotaknila tudi nas," je bil jedrnat oče Rock Otočca, Franci Kek. "Ja, k maši bomo šli, k polnočnici. Za novo leto bom pa v Novem mestu na Glavnem trgu," je še razkril svoje praznične načrte poslanec stranke Zares.

Tako kot Kek bo v Novem mestu preživljal najdaljšo noč v letu tudi pevec skupine Dan D Tokac: "V domačem okolju v Novem 'mejstu' bomo igrali na 'trgi' in bomo zabavali domače meščane in vaščane. Pristno bo." Tokac je ob zaključku leta predvsem vesel, da so s skupino "uspešno prišli skozi njega in preživeli". "Na splošno se mi zdi, da ni bilo v naši deželi ali na svetu kaj preveč pretesljivega, razen tega, kar je vedno. Kakšen cunami že pride," je leto 2009 ocenil pevec.

Jadranka teži k skupni sreči
V primerjavi z njim je veliko bolj kritična nad dogajanjem po svetu pevka Jadranka Juras, ki je letos izdala nov album Sakura: "Spomnila se ga bom po tem srečnem dogodku in žal tudi po nesrečnem dogodku: to da se veča prepad med revnimi in bogatimi, da bi se čedalje bolj morali angažirati za skupno dobro, se pa v bistvu vsak za sebe drži."

Plodno leto Siddharte
Nov izdelek pa so ponudili svojim oboževalcem tudi člani skupine Siddharta. "Mi predvsem po tem, da smo po dolgem času spet snemali ploščo in jo snemali prvič tudi ne v Sloveniji in smo nad njo navdušeni. Niti ni tako dolgo nazaj, ampak je bilo celo leto zaznamovano prav samo s tem," je povedal Tomi M., ki ima poleg uspehov na glasbenem področju še en razlog za veselje. "Pričakujem naraščaj. To je tudi ena pomembna zadeva. Se sicer še ne bo zgodil letos, ampak drugo leto. Narejen je pa letos. Made in 2009," se je pošalil pevec skupine.

Tinkara je že nabrusila sani
Nestrpno pa pričakuje novo leto tudi povratnica na koncertne odre Tinkara Kovač: "Komaj čakam leto 2010, da napišem ena, nula." Preden obrne nov list, pa so pred njo še prazniki: "Končno živim tam, kjer je sneg. To sem si celo življenje želela. Lani in predlani ga nismo imeli, letos pa je. Torej sanke so že nabrušene in pristale bodo 31. v Kopru. Gor bom naložila celo svojo družino in skupaj bomo praznovali."

Znani Slovenci v pričakovanju leta 2010