Bi Klemen prepričal tudi samega Jamesa Blunta? Foto: Žiga Culiberg
Bi Klemen prepričal tudi samega Jamesa Blunta? Foto: Žiga Culiberg

Tudi na uradni spletni strani Pesmi Evrovizije 2012 na naslovu eurovision.tv so bili "pretentani." Na portalu, kjer redno poročajo o poteku izbire predstavnikov posameznih držav, spremljajo tudi dogajanje v Misiji Evroviziji. V opisu poteka druge oddaje so najprej zapisali, da je kot gost nastopil britanski pevec James Blunt (zdaj so napako že popravili).

Seveda pa to ni bil pravi Blunt, ampak voditelj Klemen Slakonja, ki je gledalce spet prepričal s svojimi sposobnostmi imitacije. Tokrat si je mladi multitalent za "žrtev" izbral pevca s prepoznavnim glasom, ki ga je odlično posnemal. Pesem You're Beautiful je seveda predelal po svoje in v besedilu v prvi osebi pel o nesrečni ljubezni do človeške ribice iz Postojnske jame.

37-letni James Hillier Blount, kakršno je pravo ime James Blunta, je nekdanji vojak, ki je prelomni uspeh doživel z albumom Back to Bedlam, s katerega je prišla tudi uspešnica You're Beautiful. Omenjeni album velja za najbolje prodajano ploščo prejšnjega desetletja na Otoku.

Slakonja je prejšnji teden navdušil z imitacijo frontmana skupine U2 Bona, ki je segla tudi prek meja, saj je besedilo pesmi One priredil tako, da je govorila o odnosih med Slovenijo in Hrvaško. O nastopu so poročali tudi hrvaški mediji in celo prevedli prenovljeno besedilo.

Spodaj si oglejte Slakonjevo imitacijo Jamesa Blunta in izvirni videospot za pesem You're Beautiful v izvedbi pravega Jamesa Blunta.