Mojca Fatur in profesorica Klobasa sta peli o vojaku Janu Plestenjaku. Foto: MMC RTV SLO
Mojca Fatur in profesorica Klobasa sta peli o vojaku Janu Plestenjaku. Foto: MMC RTV SLO

Slovenski pevec in glasbenik iz Pulja, ki bo prihodnji teden gostoval v Sloveniji, sta skupaj zapela pesem, ki jo je voditelj Mario Galunič označil za "slovensko-hrvaško navezo" in ima v Janovem izvirniku naslov Lepa, Massimova priredba pa nosi naslov Indija.

Med oddajo smo med drugim lahko izvedeli, da sta se glasbenika poznala že pred sodelovanjem pri omenjeni skladbi - Jan o hrvaškem pevcu tako pravi, da ga ceni, "ker je izvrsten interpret in pevec". O njem meni tudi, da je legenda, "čeprav še ni toliko star, da bi bil legenda, a po dosežkih sodeč je".

Več o nedeljskem dogajanju pri Mariu izveste na spletni strani oddaje Spet doma.

Učne minute petja za Mojco
Za mikrofon pa nista prijela le šolana glasbenika, ampak tudi Mojca Fatur in profesorica Klobasa, ki je igralki ponudila, da jo kar v oddaji nauči nekaj lekcij iz petja. Pri klavirju sta tako skupaj odpeli nekaj vrstic iz profesoričinega prihajajočega (avtobiografskega) muzikala Prevarana, ki gredo tako: "Nekoč ljubila sem vojaka, kosmat'ga Jana Plestenjaka. Ljubila sem ga kakor nora, tako kot dekle mora. Skoraj sva se poročila, še malo pa bi zanosila, a vmeša se ljubezen stara, zanj obstaja le ... kitara."

Na plesnem podiju pa sta se ta teden znova zavrtela Peter Klinc, najlepši Slovenec leta 2009, in Nadiya Bichkova ter igralka Alenka Tetičkovič in Miha Vodičar. Posnetke njihovih naszopov si lahko ogledate v videih spodaj.

Videoutrinke iz oddaje, v kateri je poleg Jana Plestenjaka in Mojce Fatur gostoval tudi biatlonec Klemen Bauer, si lahko ogledate spodaj.

Alenka Tetičkovič in Miha Vodičar sta plesala čačača

Peter Klinc in Nadiya Bichkova sta plesala angleški valček

Jan in Massimo združena v eni pesmi

Učne minute petja za Mojco Fatur