Plesni par, ki je bil včeraj v središču pozornosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Plesni par, ki je bil včeraj v središču pozornosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gypsy night v Križankah

Temnolasi fantič bi bil lahko tudi resna konkurenca kolumbijski pevki Shakiri, ki slovi po svojem divjem miganju z boki, saj jih je nadvse spretno sukal tudi sam, zraven pa tresel z rameni, graciozno opletal z drobnimi ročicami, vmes vrtel bel robček in se umetelno prestopal. Požel je gromozansko navdušenje obiskovalcev prireditve Gypsy Night (Romske noči) v Križankah, k aplavzu malemu plesalcu so z odra pozivali tudi člani skupine Šukar.

Sprva sta se v plesnem bazenčku pod odrom vrtela samo fantiček in njegova starejša soplesalka v tradicionalnih romskih pisanih oblačilih, ki so dogodku dala pridih avtentičnosti, nato pa so Šukarji dobro opravili svoje delo ter občinstvo razgreli, pritegnili k plesu in jih pripravili na druge zvezde večera - romunsko zasedbo Mahala Rai Banda, ki igra tradicionalno romsko glasbo.

In enajst malih možicev na odru je nato pokazalo, kaj pomeni, da te res začnejo srbeti pete. "Plesišče" se je vse bolj polnilo, pri miru niso mogli zdržati niti navzoči novinarji, fotografi in snemalci, kaj šele obiskovalci. Nekateri so pričakovali, da bodo občinstvo Romske noči v Križankah sestavljali predvsem "kloni družine Strojan", kot je bilo slišati pogovor v občinstvu, a priložene slike in videoposnetek dokazujejo, da še zdaleč ni bilo tako.

Pisali bi še naprej, vendar vam v besedilu težko na slikovit način pričaramo včerajšnje vzdušje, zato vas vabimo k ogledu spodnje fotogalerije, še posebej pa k ogledu videoposnetka na desni strani, v katerem smo združili nekaj utrinkov večera, katerega češnjica na torti je bil nedvomno mali plesalec.

Gypsy night v Križankah