Mito Trefalt, zvesti bralec teleteksta, nas je obiskal na MMC-ju in poklepetal z uporabniki portala. Foto: MMC RTV SLO
Mito Trefalt, zvesti bralec teleteksta, nas je obiskal na MMC-ju in poklepetal z uporabniki portala. Foto: MMC RTV SLO
Kako bo praznoval Mito Trefalt?

V MMC-jevi spletni klepetalnici smo gostili legendarnega slovenskega televizijca, ikoničnega Mita Trefalta, ki se je gledalcem pred malimi zasloni v spomin najverjetneje najbolj vtisnil s Košnikovo gostilno. In prav s Košnikovo gostilno bo Mito praznoval 50 let ustvarjanja.

Kaj vse je Trefalt na televiziji delal v zadnjih 50 letih in kaj se je v tem času najbolj spremenilo, izveste v priloženem videu.
Na program dogodka, ki se bo odvil 5. februarja v Cankarjevem domu, je vključil tudi Slovenski oktet, AFS France Marolt, Stare Gašperje, Tonija Sotoška in, seveda, Janeza Košnika. "Zagotavljam vam, da se boste lepo imeli in izdatno nasmejali," je obljubil Trefalt, ki bo ves izkupiček od prireditve namenil Hospicu.

Očarala ga je Nova Zelandija
V klepetu je Trefalt spregovoril tudi o svojem pogledu na televizijsko ustvarjanje nekoč in danes in razkril, na katere oddaje ima najlepše spomine. Nekatere so se končale šele v jutranjih urah, saj se je petje in veselje s snemanja preselilo kar k voditelju domov ...

Klepet z Mitom Trefaltom v celoti preberite tukaj.

Trefalt, ki je bil nekoč tudi športni komentator, najraje spremlja nogomet in atletiko. Če nastopajo naši športniki, pa gleda tudi druge športe. Rad si ogleda tudi dokumentarne in zgodovinske oddaje.

V življenju je veliko potoval, prav zaradi pogostih potovanj po svetu je zapustil športno redakcijo, razkriva Mito. Od mest sta mu najbolj pri srcu Praga in Sydney, od dežel pa Nova Zelandija.

Kje je danes Špela Trefalt?
Klepetalce je zanimalo tudi, kaj danes počne Trefaltova hči Špela, nekoč znan obraz z malih ekranov. Kandidirala je za štipendijo harvardske univerze, jo dobila, tam tudi doktorirala in danes je profesorica na bostonski univerzi, je povedal ponosni oče.

Kako bo praznoval Mito Trefalt?