Lojze Peterle je v oddaji Spet doma zaigral tudi na orglice ... Foto: MMC RTV SLO
Lojze Peterle je v oddaji Spet doma zaigral tudi na orglice ... Foto: MMC RTV SLO

Evropski poslanec se je na poročno potovanje v Grčijo odpravil s prekmurskim parom, s katerim si je Lojze v študentskih dneh delil študentsko stanovanje. Mladoporočenca sta Lojzeta povabila na potovanje, ker nista imela avtomobila.

S katrco v Grčijo
Peterle, ki ni imel vozniškega dovoljenja, a je imel avtomobil, je hotel posoditi mladoporočencema katrco, toda sostanovalca sta dejala, da bosta ponudbo sprejela le, če se jima pridruži še Lojze. Tako so se vsi trije odpravili s katrco v Grčijo s šotorom za dva. Po zanimivi anekdoti je slovenski politik zaupal, da sta s svojo ženo po poroki odšla v Bohinj, na Koroško in Pag.

Nina se je odpravila na Jamajko
Za razliko od Lojzeta, ki se na svoje poročno potovanje ni odpravil v oddaljene države, se je nekdanja "femme fatale" poporočno razvajala na Jamajki. Nina Ivanič se je poročila na Bledu, najlepše presenečenje na poroki pa ji je pripravila njena priča, ki je poskrbela, da so se poroke udeležili tudi kurenti.

Čuki skočili iz omare za čistila
Svojega poročnega dne se je spomnil tudi Igor Ribič, ki navdušuje otroke v oddaji za otroke Ribič Pepe. Igor in njegova žena, ki sta se poročila v Kamniku, sta se neuspešno trudila, da za poroko ne izve nihče. Potem ko sta si nadela prstane v pisarni, je mladporočenca na hodniku presenetila skupina Čuki, ki je "skočila iz omare za čistila in zapela pesem Vsepovsod ljubezen".

V spodnjih videonovicah si lahko pogledate, kako gre Lojzetu Peterletu od rok igranje na orglice in se spomnite na pesem Želim si na Jamajko v izvedbi Igorja Ribiča.

Poročno potovanje v troje

Lojze na orglicah

Želim si na Jamajko

Skok Čukov iz omare za čistila

Kurenti na Ninini poroki