Skupino Atomik Harmonik zdaj sestavljajo Jani Pavec, Gašper Krek ter pevki Vesna in Petra. Foto: Facebook/Atomik Harmonik
Skupino Atomik Harmonik zdaj sestavljajo Jani Pavec, Gašper Krek ter pevki Vesna in Petra. Foto: Facebook/Atomik Harmonik

"Atomik Harmonik smo se vedno lotevali tem, ki zadevajo preprostega človeka: kmečka opravila, tudi na planine smo šli, obravnavali pastirje in zadnji čas je bil, da smo se lotili tudi traktorjev," je Pavec pojasnil, od kod zamisel za Traktor polko, njihov najnovejši singel, in dodal, da tudi sam izhaja iz kmečke družine ter da je že kot majhen "pobič" vozil traktor. Ob tem je priznal, da je pred dnevi, ko so s skupino pozirali fotografom, po dolgem času spet sedel za volan tega kmečkega vozila. "Ampak se pa spoznam nanje. To pa. Vem, kaj je kardan!"

Prihajata tudi videospot in album
Za poskočnico bodo Atomiki kmalu posneli tudi videospot: "Snemanje smo načrtovali že za pretekli konec tedna, ampak se je zdaj malo preveč ohladilo. Počakali bomo, da se začne narava prebujati." Kmalu za videospotom pa bodo njihovi oboževalci uživali tudi v novem albumu, ki prihaja na police maja. Pavec nam je pojasnil, da bodo na njem tako starejše skladbe kot tudi nove: "In seveda Traktor Polka."

Niso pop, niso rock, niso niti narodno-zabavni - so turbofolk
V javnosti se skupina Atomik Harmonik sicer predstavlja z oznako "edini pravi prvoborci slovenskega turbofolka". "Ko smo pred sedmimi leti ustanavljali skupino, smo se v šali označili za turbofolk skupino, nato se je pa to prijelo. Za nekaj se pač moraš označiti. Nismo rock, nismo pop, nismo niti tipična narodno-zabavna skupina," o tem pravi vodja skupine Pavec, ki nam je pojasnil tudi, da so z menjavo pevk (ženski del skupine že nekaj časa predstavljata Vesna in Petra) znova vzpostavili tako vzdušje v skupini, kot je bilo na začetku njihove glasbene poti.

Po ustanovitvi skupine pred sedmimi leti je ta hitro dobila veliko posnemovalcev, ki pa se zdaj obračajo k drugim zvrstem glasbe. Pavec o tem pravi: "Nam se ni zdelo smiselno, da se spreminjamo. Vem, da so nekateri izvajalci pozneje spremenili zvrst, mi tega nismo storili, ker ostajamo zvesti turbofolku. Rekli smo si: 'To, kar znamo, delajmo še naprej.' Ne moremo postati neki pankerji, če to nismo."