Tjaša Železnik bo oddajo NLP vodila sama, slej ko prej pa se bo pri vodenju pridružil še en obraz. Kdaj, pa je odvisno od sodnih mlinov. Foto: MMC RTV SLO
Tjaša Železnik bo oddajo NLP vodila sama, slej ko prej pa se bo pri vodenju pridružil še en obraz. Kdaj, pa je odvisno od sodnih mlinov. Foto: MMC RTV SLO
Erika Žnidaršič
Bo jeseni Erika Žnidaršič štartala z novo oddajo? Foto: MMC RTV SLO
Jonas je sinonim za oddajo Milijonar, ki je dosegla odlično gledanost. Foto: MMC RTV SLO
Mario Galunič
Mario Galunič je napovedal, da se oddaja Spet doma poslavlja od malih zaslonov. Foto: MMC RTV SLO

Poslovila se je oddaja Milijonar z Jonasom, s poletjem se bo iztekla licenca tudi oddaji Piramida, od nedeljske oddaje NLP se je poslovil moški del voditeljskega para Dejan Pevčević, svoje slovo od malih zaslonov je napovedal tudi Mario Galunič …


Radićev nadrejeni, odgovorni urednik razvedrilnega programa na RTV Slovenija Petar Radović, se je pred časom za mesto sovoditelja in redaktorja oddaje dogovoril z Markom Potrčem, a se je ta nato premislil in ostal na konkurenčni televiziji. Radović je zato zoper njega napovedal tožbo, ki so jo že predali odvetniški pisarni. Zagotovil nam je, "da imajo kar se tiče njih s Potrčem podpisano veljavno pogodbo, zato bodo videli, kako se bo končalo". Železnikova bo do tedaj oddajo vodila sama, morebiten nov voditeljski obraz pa bo prišel na vrsto, ko se bo na sodišču zadeva dokončno razpletla.
Glede vsebinske zasnove oddaje nam je Radić zagotovil, da večjih sprememb ne bo, kajti gledanost ostaja na visoki ravni, gotovo pa je to, da bo oddaja od zdaj za eno uro krajša.

Bo imela Erika novo oddajo?
Obiskali smo tudi Eriko Žnidaršič, ki pripravlja oddajo Piramida. Trenutno se govori, da se poleg javne dogovarja tudi še z eno komercialno medijsko hišo, kar nam je sama tudi potrdila, vendar pa naj bi bilo še vse v fazi dogovarjanja. Pravi, da mora razmišljati za naprej, saj se s poletjem Piramida izteče, licence pa ne bodo podaljšali: "Vsaka oddaja ima svoj rok trajanja, tudi pri Piramidi je tako." Kot glavni razlog, da se oddaja s poletjem poslavlja z malih zaslonov, pa je Erika navedla pomanjkanje primernih gostov, saj se je v Piramidi v vsem tem času zvrstilo že toliko znanih obrazov, da je preprosto težko dobiti nove in zanimive ljudi: "Slovenija je pač premajhna." Glede njenih načrtov za prihodnost nam je zaupala, da si želi še naprej delati in voditi informativne oddaje, lahko tudi z zabavnim pridihom, kot to velja za oddajo, ki jo vodi trenutno.

Jonas je sinonim za Milijonarja
Pozanimali smo se tudi glede Milijonarja. Radović nam je sporočil, da se je oddaja preprosto iztekla, prav tako pa seveda tudi licenca, ki je ne nameravajo podaljšati. Čeprav je bil Jonas že od samega začetka prva izbira za vodenje oddaje, pa v uredništvu razvedrilnih oddaj niso nikoli razmišljali, da bi Milijonarja vodil kdo drug, če bi se priljubljeni voditelj poslovil: "Nikoli nismo razmišljali, da bi to oddajo vodil kdo drug, saj je Jonas sinonim za Milijonarja." Radović je tudi povedal, da so se z Jonasom razšli korektno, glede vprašanja o možnosti, da Jonas prevzame vajeti vodenja kakšne oddaje v prihodnosti, pa smo izvedeli, da je vse mogoče, saj so mu vrata vedno odprta: "Ni nobenega problema, da Jonas ne bi kadar koli še sodeloval z nami." S samo oddajo je Radović zelo zadovoljen, saj je imela dobro raven gledanosti in je dobro parirala oddajam na konkurenčnih televizijah: "Ne samo, da jim je Milijonar večkrat dihal za ovratnik, v svojem terminu je imel večkrat tudi največjo gledanost."

Nič več (Spet) doma
Svoje slovo je napovedal Mario Galunič, več o tem pa boste lahko izvedeli v ekskluzivnem intervjuju za MMC že v prihodnjih dneh.

Jure Rejec