Sodelujoči v MMC-jevi anketi pravijo, da bodo slovenski športniki iz Pekinga prinesli vsaj eno medaljo. Foto: Reuters
Sodelujoči v MMC-jevi anketi pravijo, da bodo slovenski športniki iz Pekinga prinesli vsaj eno medaljo. Foto: Reuters
Vox populi o Slovencih na OI

Sodelujoči v naši anketi (vsaj tisti, ki so si upali pred kamero) spremljajo olimpijske igre različno - eni bolj, drugi manj -, večina pa jih meni, da slovenska medalja bo!

Premalo časa za spremljanje prenosov
Ljubljančane, ki smo jih ujeli pred kamero, zanimajo predvsem nastopi in izidi slovenskih športnikov, druge športe (z redkimi izjemami) spremljajo v manjši meri. Na vprašanje, zakaj, je bil pogost odgovor čas oziroma pomanjkanje tega. "Nimam časa, nimam časa," je bil najpogosteje slišan stavek. Neugoden pa je tudi čas prenosov olimpijskih tekmovanj iz Pekinga, menijo nekateri. A vendar, "če me neka stvar zanima, tudi to ni problem", je povedal eden izmed sogovornikov, ki ga je zmotila tudi pretirana samovšečnost nekaterih naših športnikov, ki so samozavestno napovedovali boj za medalje, a jim to ni uspelo. Šport je pač šport.
Kljub temu pa so skoraj vsi anketirani enotnega mnenja, da medalja mora "pasti"!

Plavalci največji favoriti
Favoriti? Nekateri omenjani so že izpadli, nekaterih (Aljaža Pegana in Merlene Ottey) niti ni v Pekingu. Po zaslugi dobrih nastopov naše mlade plavalke v teh dneh pa za največje favorite za slovensko kolajno veljajo plavalci. Natančneje Sara Isakovič, ki trenutno kaže dobro formo, omenjen pa je bil tudi Peter Mankoč.

V priloženem posnetku si oglejte vox populi MMC-ja.

J. Sobočan

Vox populi o Slovencih na OI