Tina Zajc si je že od nekdaj želela postati voditeljica vremena. Foto: MMC RTV SLO
Tina Zajc si je že od nekdaj želela postati voditeljica vremena. Foto: MMC RTV SLO
Tina Zajc
V prostem času rada bere, hodi v kino in na metalske koncerte. Foto: MMC RTV SLO

Simpatična 25-letnica je širši Sloveniji postala znana leta 2003, ko je postala uradno najlepša Slovenka. "Ta naslov mi je prinesel predvsem višje honorarje na modnih revijah. Gotovo pa brez tega ne bi mogla priti na televizijo, saj sem takrat dobila veliko izkušenj," je povedala Tina in dodala, da je bilo to njeno najlepše leto.

"Delala sem kar sem hotela, od takrat pa gre še vse na bolje," je pojasnila absolventka geologije, ki se zdaj ukvarja z zadnjimi izpiti in pisanjem diplome. "Sem pač tak človek, da želim najprej eno stvar končati. Zdaj se na televiziji v bistvu učim in pridobivam različne izkušnje, ki mi bodo pozneje koristile."

Na Televizijo Slovenija je prišla pred dvema letoma, in sicer kot hostesa v oddajo Sobotni vrtiljak, kmalu pa je postala sovoditeljica. Ko je bila oddaja ukinjena, je začela napovedovati vreme, kar si je že od nekdaj želela. "Pri nas doma je vreme najljubša oddaja. Takrat je tišina in vsi gledamo televizijo. Najraje imamo Andreja Velkavrha," je povedala Tina in dodala, da je razmišljala celo o študiju meteorologije, vendar si je zaradi fizike premislila. Tina, ki je manekenstvo postavila na stranski tir, svojo prihodnost vidi na televiziji. Zanima jo predvsem vodenje razvedrilnih oddaj.

Tina: Sem pravi filmofil
V prostem času se je nekaj časa ukvarjala z deskanjem, vendar ga je nadomestila z aerobiko. Rada bere, predvsem kriminalke in je pravi filmofil. "Vsak dan pogledam vsaj en film, čeprav nimam časa, " je povedala temnolaska, ki je tudi redna obiskovalka metalskih koncertov in Metalcampa v Tolminu.

Zagovornica čistega okolja
Tina pa je tudi velika zagovornica čistega okolja. "To sem se naučila v srednji šoli in prenesla domov, zdaj pa tudi v službo. Doma imamo šest košev za različne vrste odpadkov. Tega se držim doma, v službi, povsod," je sklenila.

A. M.