Za spektakularni konec večera je poskrbel šarmer Jan Plestenjak. V njegovih latinoritmih so se že na odru zazibali glavni akterji večerja z Zvezdano Mlakar na čelu. Foto: MMC RTV SLO
Za spektakularni konec večera je poskrbel šarmer Jan Plestenjak. V njegovih latinoritmih so se že na odru zazibali glavni akterji večerja z Zvezdano Mlakar na čelu. Foto: MMC RTV SLO
Urška Alič Flajnik in Jurij Zrnec
Pet žensk pred objektivi

Pet igralk, pet igralcev, pet pevk, pet pevcev. In večtisočglava množica v Hali Tivoli. Pa naj še kdo reče, da Slovenci ne deremo v gledališče!

Če ste morda manjkali (a najbrž niste, saj se je zdelo, da so bili tam res VSI, poleg zveneče igralske zasedbe smo v občinstvu opazili še, Lepega Daso in številne "resničnostne zvezdnike"), smo v objektiv in videokamero ujeli nekaj utrinkov z odra in zaodrja gledališkega maratona Špas teatra.

5 žensk, 5 moških, 555 predstav

Ali Jurij Zrnec verjame v stereotipe o moških in ženskah? Je imela Zvezdana Mlakar kaj treme? Foto- in videoutrinke iz predstav in zaodrja si oglejte tukaj.
Igralci (Matjaž Tribušon, Zoran Predin, Lado Bizovičar, Matjaž Javšnik in Jurij Zrnec - ne, Cavazze ni bilo, niti enega) in igralke (Tina Gorenjak, Janja Majzelj, Zvezdana Mlakar, Mirjam Korbar Žlajpah in Marijana Brecelj) so tokrat prvič na enem kraju in v enem večeru odigrali rekorderki (skupno na odru že 555-krat!), predstavi 5ženskih.com in 5moških.com.

Gledalce sta v zadrego kot že 555-krat poprej spravljala Katarina Čas, ki si je žrtve izbirala kar pred dvorano, "mučenje" v slogu "Ali mislite, da vaša partnerica hlini orgazme?" pa smo si lahko ogledali na velikem platnu, in Rado Mulej, ki je "napadel" prvo vrsto in gospe zasliševal o tem, kdaj so zadnjič seksale, pa tudi o morebitnih lezbičnih izkušnjah ...
Na desni pokukajte v zaodrje v trenutku, ko je fotografom pozirala ženska igralska peterica.

Železo je treba kovati, dokler je vroče in za naslednje leto pripravljajo še zadnji del žensko-moške trilogije, ki je najprej obnorela špansko občinstvo, zdaj pa povzročila še navdušenje med Slovenci.

Do vrhunca z Janom
Za pevski vložek med predstavama je poskrbelo devet slovenskih pevcev: no, pet pevk (Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Neisha, Elda Viler in Helena Blagne) in štirje pevci (Trkaj, Zoran Predin, Oto Pestner in Omar Naber).

Ker pa je večer minil v znamenju petic, je za veliki finale po moškem delu predstave na oder kljub napovedanemu odmoru od javnega nastopanja prišel še peti pevec - vrhunec v obliki Jana Plestenjaka, ki si ga je tik predtem v svoji točki malce privoščil tudi Jurij Zrnec.

Druženje se je pozno v noč nadaljevalo v "nekem lokalu nekega pevca" na območju BTC-ja ...

A. K.

Pet žensk pred objektivi