Lani je slavil Domen Kumer s pesmijo Do Portoroža. Foto: ZVPL
Lani je slavil Domen Kumer s pesmijo Do Portoroža. Foto: ZVPL
Sanja Grohar
Letos se bo na Melodijah morja in sonca predstavila tudi nekdanja mis Sanja Grohar. Foto: RTV SLO

Kot je v zadnjih letih že navada, nas bodo zagotovo tudi letos polfinalisti presenetili tako z dobrim vokalnim kot tudi s koreografskim in slogovno dodelanim nastopom.

Če se ozremo samo leto nazaj, ugotovimo, da skoraj ni bilo izvajalca, ki ne bi imel na odru vsaj dveh plesalcev. Še posebej so glede tega izstopali Peter Januš, ki ga je spremljala cela delegacija akrobatskih plesalcev, tudi okrog zmagovalca Domna Kumra je plesalo veliko bosih deklet, da ne omenjamo drugouvrščene Rebeke Dremelj in Anžeja Dežana.

Obetajo se nam prave predstave
Letos verjetno ne bi zgrešili, če bi dejali, da bo vseh 28 pesmi lahkotnih, da bodo postale poletne uspešnice, ki bodo na odru prava kratka gledališko-plesno-glasbeno uprizorjena predstava.

Želja po izvirnosti, drugačnosti na odru zato seveda nikoli ni odveč, pa naj se to dotika opaznih (in predvsem drznih) oblačil, mešanja različnih glasbenih slogov, pretiravanja v frizuri in podobno. Konkurenca je zato zelo velika, o favoritih le redko kdo spregovori, dejstvo pa je, da zmagovalca čaka kar nekaj medijske pozornosti in želene slave.