Prvi Tednik je bil na sporedu 6. januarja 1983. Rdeča nit oddaje, ki bo prihodnje leto proslavila jubilejnih 30 let, so težave običajnega človeka, s katerimi se srečuje vsak dan, gledalke in gledalce pa prodorna ekipa Tednika informira tudi o perečih družbenopolitičnih temah. Foto: Stane Sršen
Prvi Tednik je bil na sporedu 6. januarja 1983. Rdeča nit oddaje, ki bo prihodnje leto proslavila jubilejnih 30 let, so težave običajnega človeka, s katerimi se srečuje vsak dan, gledalke in gledalce pa prodorna ekipa Tednika informira tudi o perečih družbenopolitičnih temah. Foto: Stane Sršen

Danes, v petek, 6. januarja, oddaja TEDNIK praznuje častitljivih 29 let, kar je v slovenskem medijskem prostoru svojevrsten dosežek.
V uredništvu se je tako porodila ideja, da vstop v trideseto leto ustvarjanja prispevkov obeležijo s posebno rubriko Tednikovih 30, ki se bo vsakih 14 dni izmenjevala z uspešno rubriko Pomagamo, s pomočjo katere so v petih letih zbrali več kot 1.000.000 evrov za 123 družin, v katerih živi 369 otrok.
V rubriko Tednikovih 30 bodo vključili zgodbe iz preteklosti in jih aktualizirali v sedanjosti. Zgodbe bodo pripravljali vsi stalni novinarji oddaje Tednik, vsak na svoj način, nova rubrika pa bo prvič na sporedu kot del Tednika v ponedeljek, 9. januarja 2012.
In kaj poleg nove rubrike še prinaša oddaja Tednik v novem letu? V filmskem arhivu TV Slovenija so poiskali prvi Tednik, ki je narejen še na 16mm filmski trak, ter dva prispevka izpred 29 let pogledali z očmi sedanjosti. Bogat arhiv oddaje Tednik skriva veliko osebnih zgodb in tematskih problematik, ki so jih v vseh teh letih odstrli gledalcem, in jim bodo ustvarjalci Tednika na takšen način poiskali epilog.
Prvi Tednik je bil na sporedu 6. januarja 1983. Rdeča nit oddaje, ki bo prihodnje leto obeležila jubilejnih 30 let, so težave običajnega človeka, s katerimi se srečuje vsak dan, gledalke in gledalce pa prodorna ekipa Tednika informira tudi o aktualnih družbeno-političnih temah. V letu 2011 si je Tednik ogledalo povprečno 11,3 odstotka ali 208.300 gledalcev, starih nad 10 let, kar predstavlja 29-odstotni delež gledalcev (vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 10 let).

6. januarja, oddaja Tednik praznuje častitljivih 29 let, kar je v slovenskem medijskem prostoru svojevrsten dosežek.

V uredništvu se je tako porodila ideja, da vstop v trideseto leto ustvarjanja prispevkov zaznamujejo s posebno rubriko Tednikovih 30, ki se bo vsakih 14 dni izmenjevala z uspešno rubriko Pomagamo, s katero so v petih letih zbrali več kot 1.000.000 evrov za 123 družin, v katerih živi 369 otrok.

V rubriko Tednikovih 30 bodo vključili zgodbe iz preteklosti in jih posodobili v sedanjosti. Zgodbe bodo pripravljali vsi stalni novinarji oddaje Tednik, vsak na svoj način, nova rubrika pa bo prvič na sporedu kot del Tednika v ponedeljek, 9. januarja.

Prvi Tednik skozi oči sedanjosti
In kaj poleg nove rubrike še prinaša oddaja Tednik v novem letu? V filmskem arhivu TV Slovenija so poiskali prvi Tednik, ki je narejen še na 16-milimetrski filmski trak, ter dva prispevka izpred 29 let pogledali z očmi sedanjosti. Bogat arhiv oddaje Tednik skriva veliko osebnih zgodb in tematskih problematik, ki so jih v vseh teh letih odstrli gledalcem in jim bodo ustvarjalci Tednika na takšen način poiskali epilog.

V letu 2011 si je Tednik ogledalo povprečno 11,3 odstotka ali 208.300 gledalcev, starih nad 10 let, kar predstavlja 29-odstotni delež gledalcev (vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 10 let).