V Ritmu mladosti so uživali tudi Ana Marija Mitić, Erik Ferfolja in Adel Djutović. Foto: MMC RTV SLO
V Ritmu mladosti so uživali tudi Ana Marija Mitić, Erik Ferfolja in Adel Djutović. Foto: MMC RTV SLO
Omar Naber
Omar Naber je vedno razpoložen za zabavo. Foto: MMC RTV SLO
Ritem mladosti

Pouk poteka že dva tedna, za boljši začetek šolskih dni pa je poskrbel Ritem mladosti. Koncert, ki sta ga letos skupaj organizirala radio Antena in potovalna agencija za mlade Collegium Mondial Travel, so organizirali že drugo leto zapored. Organizatorja sta hotela s prireditvijo dati vsem šolarjem energijo za dolgo šolsko leto, ki pa jo bodo najlažje dobili prav z noro zabavo. Namen Ritma mladosti je namreč združiti mlade ob začetku šolskega in študijskega leta ter jim pokazati, da je mladost čas največje ustvarjalnosti in osebne rasti.

Ritem mladosti želi dati zagon šolarjem za novo šolsko leto
Že na poti do Koloseja smo videli, da se bo Ritma mladosti udeležila pretežno mlada populacija. Mestni avtobusi so do mesta zabave peljali ves večer, a je kljub temu mariskdo moral počakati na naslednji avtobus, ki pa ni bil nič manj poln.

V popoldanskih urah so se vsi želni zabave lahko preizkusili v raznih delavnicah in športih, vrhunec zabave pa je bil dosežen v večernih urah, ko so za še bolj vroče vzdušje poskrbele skupine: Puppetz, I.C.E., Stereotipi, Bohem, Kingston, Društvo mrtvih pesnikov, Zablujena generacija, Omar Naber, Neisha in Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Iz sosednje Hrvaške je prišel tudi Tony Cetinski. Organizatorji so se potrudili, da zadovoljijo vse glasbene okuse. Do jutranjih ur pa je lahko pretežno mlada publika uživala ob glasbi DJ-ja Sylvaina.

Lani je po besedah organizatorjev koncert obiskalo približno 10.000 ljudi, težko pa je verjeti, da so ta rekord podrli, saj je dež odgnal veliko obiskovalcev. Med nastopi glasbenikov sta organizatorja poskrbela za številne nagradne igre.

"Saj sem še vedno mlada"
Tudi v zakulisju so se znani in manj znani obrazi, katerih ni bilo veliko, skrivali pod strehami. Med zabavo smo ujeli voditeljico Ana Marijo Mitić, ki pravi, da kljub natrpanemu urniku uspe uskladiti zabavo in delo. Njen Ritem mladosti pa še ni minil: "Moj Ritem mladosti se še ni končal, saj sem še vedno mlada dama."

C.R.

Ritem mladosti