Boštjan Romih in Jasna Kuljaj bosta za krmilom oddaje Na zdravje v silvestrski izvedbi. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Romih in Jasna Kuljaj bosta za krmilom oddaje Na zdravje v silvestrski izvedbi. Foto: MMC RTV SLO
Alfi Nipič bo nastopil v Videomehu. Foto: MMC RTV SLO
Pravzaprav ljubezen z bogato igralsko zasedbo velja za ultimativen praznični film. Foto: MMC RTV SLO

Že tretje leto zapored se bodo lahko gledalci 1. programa začeli od starega leta poslavljati ob 20.00 z oddajo Silvestrski videomeh z voditeljema Borisom Kopitarjem in Nušo Derendo. Z njima bo silvestrovalo okoli 120 ljubiteljev narodno-zabavne glasbe, podobno število pa jih bo stalo tudi na odru.
Silvestrska zabava se bo začela in končala z Mengeško godbo, nastopili pa bodo še ansambel Lojzeta Slaka s Fanti s Praprotna, Alpski kvintet, ansambli Saše Avsenika, Braneta Klavžarja, Franca Miheliča, Toneta Rusa, Stanka Petriča, Modrijani z Eldo Viler, Spev, Igor in zlati zvoki ter zmagovalci Eme, ansambel Roka Žlindre in Kalamari. Z ansamblom Dori bosta valček zapela Nuša Derenda in Oto Pestner, z Alfijem Nipičem pa bo zapela Monika Pučelj.
Ob 21.30 bo sledila posebna, silvestrska oddaja Hri-bar, ki se po novem letu poslavlja z malih zaslonov. Voditelj Sašo Hribar bo v zadnji oddaji gostil predsednika države Danila Türka in modno oblikovalko Niko Urbas.
Ob 22.30 pride na vrsto silvestrska oddaja Na zdravje!. Jasna Kuljaj in Boštjan Romih bosta gostila številne popularne izvajalce, med njimi Heleno Blagne, Alfija Nipiča, Tomaža Domicelja, Kingstone, Čuke, Alyo, Sašo Lendero, Victory, Manco Špik, Pop Design, Atomik harmonik idr., ki bodo gledalce popeljali v novo leto.
Od 00.30 naprej bo na sporedu novoletna izdaja oddaje V dobri družbi, kjer bodo nastopili Modrijani, dekliški ansambel Iskrice, Malibu, ansambel Spev in drugi. Ljubitelji narodnozabavne glasbe pa bodo lahko še naprej uživali v zgodnjih jutranjih urah novega leta. Ob 1.30 bo koncert Najlepše Avsenikove melodije v izvedbi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in ansambla Gregorji z gosti, ob 3.20 pa mu bo sledil še koncert En godec nam gode, ki je bil izveden ob 40-letnici glasbenega nastopanja Lojzeta Slaka.
Filmi na dvojki
Drugi program RTV-ja pa bo kot vsako leto filmsko obarvan. Filmski maraton se bo začel ob 20.30, takoj po nadaljevanki Moji, tvoji, najini. Prvi bo na vrsti slovenski film Učna leta izumitelja Polža, ob 21.25 bo na sporedu romantična komedija Načrtovalka porok z Jennifer Lopez, uro pred vstopom v novo leto pa bo sledila še britanska romantična komedija Pravzaprav ljubezen.
Ob 1.15 bo na sporedu plesni koncert Umazani ples na odru, ob 2.30 ameriški znanstvenofantastični film Šesti dan z Arnoldom Schwarzeneggerjem, ob 4.30 koprodukcijski film Napoleon in jaz, za najvztrajnejše pa bo ob 6.10 sledil še ameriški film Noč s kraljem.
Prvi dan novega leta na 1. programu Televizije Slovenija
11.15 Novoletni koncert dunajskih filharmonikov
17.25 Posnetek koncerta Franka Sinatre
20.10 1. del koprodukcijske miniserije Coco Chanel

Prvi dan novega leta na 2. programu Televizije Slovenija
15.55 Sobotno popoldne
20.00 Slovanska duša in slovensko srce, koncert Mance Izmajlove
23.30 Glasbeni dokumentarni film Sting – Zimska noč