Vrh druge sezone Piramide je osvojil mladi duhovnik Janez Turinek. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan
Vrh druge sezone Piramide je osvojil mladi duhovnik Janez Turinek. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan
Janeza Turinka so v ljubljanskem studiu nacionalke spremljali številni navijači iz domačih krajev. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan

V velikem finalu druge sezone je mladi duhovnik v besednem troboju oddaje Piramida premagal svetovnega podprvaka v debatiranju, mladega Filipa Dobraniča, in poslanko evropskega parlamenta Ljudmilo Novak.

Takoj po zmagi je v klepetalnici povedal, da mu po zmagi ni prav nič nerodno, svoje občutke pa je opisal s temi besedami: "V življenju so zmage in porazi, imel sem že zelo hude poraze, zato bi ga danes z veseljem sprejel; če hočeš zmagati, se moraš naučit biti tudi poražen". Duhovnik iz Artič, ki se je za ta poklic odločil potem, ko je preživel hudo nesrečo, se z razmišljanjem o zmagi ni obremenjeval. Je pa priznal, da si "nagrado za "fair play" zaslužita oba moja sopotnika".

Janez, ki mimogrede ne gleda televizije, je navdušen nogometaš, saj žogo pridno brca v članski ekipi, obenem pa vodi otroško ekipo NK Artičoke. Ko so ga MMC-jevi uporabniki povprašali o življenjskem motu, pa je brez premisleka odgovoril: "Umri pokončno". "Vsi smo na istem romanju. Vsec so mi bili vedno ljudje, ki so (kot Kristus) vedeli zakaj umirajo."

Celotni klepet z Janezom Turinkom si preberite tukaj.

Janeza Turinka čaka prijetno potovanje v Egipt. Kot pravi, se letenja ne boji, prav tako ne dejstva, da so tam nedavno ugrabili nekaj evropskih turistov. Dodaja, da je Kairo že obiskal pred petimi leti. Takrat ga ni preveč navdušil, saj so jim pokazali samo najlepše ulice. Morda bo tokrat drugače.

J. S.

Vabljeni tudi k ogledu nekaj fotoutrinkov iz zakulisja finalne oddaje.