Foto:
Foto:
Aleksandra je igralstvo študirala v Beogradu.

Aleksandra je povedala, da gre njen uspeh poleg igralskemu talentu pripisati tudi njenim nohtom. Igralka je bila namreč v svojih mlajših letih odlična pianistka, igranje klavirja pa je kasneje opustila, ker je hotela imeti dolge nohte.

Mlada igralka velja za eno najbolj obetavnih evropskih igralk, kar kaže tudi dejstvo, da se je kot prva Slovenka v Berlinu udeležila projekta Berlinale Shooting stars, na katerega je bilo povabljenih 21 največjih evropskih igralskih talentov.

Aleksandra, ki je zaigrala v eni ključnih vlog v filmu Srdjana Koljevića Sivi kamion rdeče barve, s katerim je tudi privabila pozornost evropskih filmskih ustvarjalcev, je priznala, da je bila pot do uspeha naporna, saj ji ni uspelo narediti sprejemnih izpitov na AGRFT-ju, zato je igralsko šolo kasneje končala v Beogradu.

Da se je dobro vživela v življenje nekdanje skupne prestolnice, je pokazala tudi, ko je s pomočjo Matjaža Javšnika, s katerim je igrala skupaj v filmu Zadnja večerja, zapela odlomek srbske turbo-folk pesmi.