Plesalci so bili ob glasbi DJ Rusha Roffa čisto razgreti. Mogoče je bilo videti tudi tovrstne akrobacije. Foto: MMC RTV SLO
Plesalci so bili ob glasbi DJ Rusha Roffa čisto razgreti. Mogoče je bilo videti tudi tovrstne akrobacije. Foto: MMC RTV SLO
Second Life
Lili na plesišču v družbi prijateljev Kimi in Ramba 19. Foto: MMC RTV SLO
Second Life
Lili je poskrbela, da didžeju ni bil dolgčas. Foto: MMC RTV SLO
Second Life
Nora zabava ob dobrih svetlobnih disko učinkih. Foto: MMC RTV SLO

Otvoritvena zabava se je začela ob 18.00, več kot 150 udeležencev, tudi iz tujine, je ob prijetnem kramljanju, plesu, glasbi, pijači in drugih dejavnostih pozabilo na čas, tako da se je druženje namesto ob predvidenih polnoči končalo šele ob 3.00.

Gostje so si lahko ogledali zanimiva umetniška dela na temo ekologije, ameriške ustvarjalke in arhitektke SL-ja Hatris Panacek, ki uteleša dve skrajnosti, označila se je za ljubiteljico umetnosti z malce čudaško temačno dušo, ki je na eni strani ustvarjalna, nežna, ljubezniva in sramežljiva, na drugi pa včasih lena, depresivna in črnogleda.

Več o Second Lifu in navodilih za vstop si preberite tukaj.

Lili je večinoma plesala
Na zabavi seveda ni manjkala "seksi" in duhovita voditeljica Lili, ki je že dobila kar nekaj "ženitnih ponudb". Lili, ki je v petek malce pregloboko pogledala v kozarec, je za MMC povedala, da je v soboto večinoma plesala: "Udeležila sem se uradne predstavitve MMC-jevega otoka, ki sta jo odlično izpeljala moja prijatelja IYan in iAlja ter nam postregla s številnimi pomebnimi informacijami. Drugače pa sem večino večera preplesala."

Svoje plesne sposobnosti je Lili pokazala tudi didžeju SL Rush Roffu, ki je ves večer skrbel za dobro house- in danceglasbo. "Manjkala pa ni niti slovenska glasba," je dodala Lili, ki v soboto (verjetno zaradi slabe petkove izkušnje) ni preveč pila, kar po njenih besedah velja tudi za druge udeležence. "Všeč mi je bilo, da se ni v nobeni smeri pretiravalo. Dekleta in fantje so se lepo uredili in zabavali. Sploh je bilo vse nabito z izrazito pozitivno energijo," je sklenila Lili, ki je o velezabavi že napisala blog in priložila številne fotografije s sobotne zabave.

SL doživel pozitiven odziv
Vstop MMC-ja v Second Life je pri uporabnikih doživel pozitiven odziv, kar se izraža v številnih pozitivnih komentarjih in blogih uporabnikov in članov SL-ja ki na otoku ne vidijo le zabave, ampak tudi priložnost za nova znanja in širjenje obzorij. O številnih možnostih SL-ja je v Valodromu na Valu 202 govoril tudi Zvezdan Martič, vodja MMC-ja.

Pestro dogajanje tudi v prihodnje
Vas pa vabimo, da dogajanje na otoku spremljate še naprej. Lili obljublja, da bo vedno zabavno in zanimivo, ob obisku virtualnega otoka pa boste izvedeli tudi za vse dogodke in novice iz sveta in Slovenije z vseh področij, od kulture, zabave, politike do športa. In kaj vas čaka v prihodnje? Ples na plaži, fotovožnja s čolni, helikopterji in jadrnicami, ribarjenje na pomolu, spuščanje zmajev in piknik z Lili.