Devet plesnih parov se na ogled postavi ... Foto: RTV SLO
Devet plesnih parov se na ogled postavi ... Foto: RTV SLO
Zvezde plešejo
Zvezde plešejo zadnjič, je najavil Mario. In plesala se je salsa. Foto: RTV SLO

Vseh devet plesnih parov, ki so štiri mesece brusili pete na parketu v oddaji RTV Slovenija Spet doma, je na začetku skupaj zaplesalo dunajski valček, nato pa se je vsak par predstavil s po enim plesom.

Lahko so zaplesali enega izmed plesov, ki so ga v oddaji že predstavili, nekaj parov pa se je odločilo za popolnoma nov ples in koreografijo. Prav vsi "zvezdniško-plesni" pari so sodelovanje na turnirju, ki je potekal pod pokroviteljstvom Plesne zveze Slovenije, kljub dolgim uram treningov ocenili kot čudovito izkušnjo.

Tango kar dvakrat
Tina G. in Gregor Cesar sta odplesala rumbo, Oriana Girotto Cavazza in Andrej Novotny sta dihala v ritmih argentinskega tanga, Jasna Gradišar pa se je Jerneju Kuntnerju na koleno usedla med dunajskim valčkom.

Od kolesarjenja v Nemčijo "uničeni" Marko Potrč in Nina Gerič sta izbrala čačača, Živa Vadnov in Jernej Brenholc klasični tango, Rebeka Dremelj in Aleš Višček pa sambo. Novo koreografijo sta naštudirala Blažka Müller Pograjc in "salsero" Matjaž Brinovec – prevzela ju je salsa.

Čevlji za Maria, Jadran za "srebrna"
In para, ki sta prejšnjo nedeljo plesala v finalu? ebastian in Daniela sta se vrtela na glasbo dunajskega valčka, zmagovalca Peter Poles in Tina Jarc Šifrar pa sta plesala zadnja. Jive je bil ples, ki sta ga pokazala za konec. Tina in Peter sta Mariu, "ki je vsem plesalcem in turnirju ves čas dajal neizmerno energijo", prinesla tudi darilo. Črne plesne čevlje, ki bodo Maria morda pogosteje zvabili na parket. Tudi Mario je presenetil – drugouvrščena, odlična Sebastian in Daniela bosta s sremljevalcema počitnikovala nekje na Jadranu.

Franjo Kozar je pokazal, kaj zna
Mario Galunič pa je gledalcem ponudil še eno presenečenje. Na parket je stopil tudi 78-letni Franjo Kozar, ki je s Sebastianovo soplesalko Danielo Pekič živahno odplesal slowfox. Med gledalci je sedela tudi Saša Pust, "umetnica", ki je tekmovalcem šivala plesne obleke. "Krilo naj mi odpade," je bila najbolj nenavadna zahteva, ki jo je slišala od ene od plesalk, je nasmejana povedala Pustova.

In še salsa za adijo
Čisto za konec pa je 18 odlično razpoloženih plesalcev še enkrat zaplesalo. Njihova salsa je bila zares nekaj posebnega, saj so si vmes plesalci plesalke "veselo podajali". In preostalo je le še slovo: "Nasvidenje v jeseni."