Trije izmed 15 prostovoljev, ki so se zbrali v središču Ljubljane. Foto: RTV SLO
Trije izmed 15 prostovoljev, ki so se zbrali v središču Ljubljane. Foto: RTV SLO
Objemalci so marsikateremu mimoidočemu privabili nasmeh na usta. Foto: RTV SLO

Akcija objemanja je potekala ne samo v 50 slovenskih mestih, temveč tudi na glavnih trgih vseh evropskih prestolnic.

Mi smo se odpravili na ulice mestnega središča Ljubljane. Tam smo najprej naleteli na avto, popisan z gesli vseslovenske akcije, po nekajminutnem iskanju pa še na osem slovenskih prostovoljcev, ki so z napisi Zastonj objem ali Podarim objem ponujali objeme mimoidočim Ljubljančanom. Opaziti je bilo, da so se objemalci kljub mrazu dobro zabavali, saj so med sprehajanjem po mestu vsakemu mimoidočemu namenili nasmeh in mu ponudili zastonj objem. Odzivi na to so bili različni: od odsekanega "Ne, hvala", do "Z veseljem". Tisti, ki so sprejeli objem neznanca z ulice, so bili vidno zadovoljni.

Kljub prazničnemu ozračju so bile ulice prazne
Idejni vodja in pobudnik akcije, znani mladi svetovni popotnik, je dejal, da je bilo danes na ulicah prestolnice kakih 15 prostovoljcev, ki pa so bili malce presenečeni nad tem, da so bile ulice mestnega središča napol prazne.

Objemali so se tudi drugod po Sloveniji
V različnih mestih po vsej Sloveniji se je pred akcijo našlo kar 170 takih, ki so bili pripravljeni žrtvovati svoj prosti čas med prazniki za to, da bi sočloveku polepšali praznični dan. Na sezmanu mest, kjer je bilo mogoče dobiti zastonj objem neznanca, so bili poleg Ljubljane tudi Koper, Nova Gorica, Postojna, Novo mesto, Krško, Brežice, Celje, Slovenj Gradec, Maribor in Murska Sobota.

J. S.


Idejni vodja ter pobudnik akcije, Matej Sedmak (prvi z leve), je bil prav tako dejaven na ljubljanskih ulicah. Foto: RTV SLO
Nekaterim je zastonj topel objem polepšal današnji dan. Foto: RTV SLO
Spet drugim je zastonj objem privabil nasmešek na usta. Foto: RTV SLO