Poskusite in kupite. Foto: MMC RTV SLO
Poskusite in kupite. Foto: MMC RTV SLO
Mojster mešanja koktajlov

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se je začel 2. mednarodni sejem gastronomije, gostinsko-hotelske opreme in sladoleda (Gast Expo & Sladoled 2008), velika večina sejemskega prostora pa je namenjena sredinskemu delu uradnega imena sejma - gostinsko-hotelski opremi.

Če ne delate v gostinstvu, prehrambni industriji in če ne kupujete nove kuhinje, vas bodo verjetno bolj kot pečice, pralni in pekovski stroji ter brezplačno merjenje potenciala zanimale dobrote. Vsaj tako bi lahko sklepali glede na to, kje so se ljudje ob odprtju največ zadrževali. Največja gneča je bila namreč ob hrani.

Slovenci, Italijani in drugi
Nekateri so svoje izdelke prodajali, drugi pa so jih dajali v pokušnjo. Opazilo se je, da je sonce s toplimi žarki že obsijalo ljubljansko razstavišče, saj je obiskovalcem šel v slast predvsem sladoled. Svoje specialitete pa so na pokušnjo dali tudi Italijani. Teh je bilo med tujimi razstavljavci največ, predstavila pa so se še podjetja iz Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Nizozemske in Slovaške. Vseh skupaj, tudi domačih, je bilo okoli 200.

Nejc Gole
















ŽŽ






Mojster mešanja koktajlov
Tudi pot na sejmišče pove, za kakšen sejem gre. Foto: MMC RTV SLO
Glavna pozornost pa je seveda veljala hrani, tokrat predvsem sladoledu. Foto: MMC RTV SLO
Poletje se bliža. Hostese za pultom so morale pridno deliti različne okuse sladoleda, tako da je za poziranje pred objektivom ostalo le malo časa. Foto: MMC RTV SLO
Na sejmu je bilo malo videti zelenjave. Ali jemo Slovenci premalo zelenjave? Foto: MMC RTV SLO
Morda pa imamo zato rajši čokolado; sploh če je tako lepo razporejena. Foto: MMC RTV SLO
Tudi meso je pogosta jed na slovenskih jedilnikih. Foto: MMC RTV SLO
Kuharji so na tovrstnih sejmih nepogrešljiv člen. Foto: MMC RTV SLO
Nad sejmom je bil zadovoljen tudi kuhar iz Avstrije. Foto: MMC RTV SLO
V Ljubljano so s svojimi dobrotami prišli tudi Italijani. Tale gospod se je pohvalil s česnom, vloženim na sto načinov. Foto: MMC RTV SLO
Njegov kolega je ponujal predvsem olive, manjkalo pa ni niso niti druge dobrote. Foto: MMC RTV SLO
Iz Italije prihajajo tudi številne vrste sirupov. Foto: MMC RTV SLO
Gostov iz Italije kar ni zmanjkalo. Očitno so res pravi gurmani. Foto: MMC RTV SLO
Italijani so znani po picah, v Ljubljani pa so Slovenci pokazali pice v kornetih. Foto: MMC RTV SLO
Na sejmu ni prevladovala hrana. Več je bilo pripomočkov, ki jih lahko uporabimo kuhinji, gostinstvu ali prehrambni industriji. Sem spada tudi stroj za izdelavo piškotov ... Foto: MMC RTV SLO
... jedilni list ... Foto: MMC RTV SLO
... nepogrešljivi so predpasniki in kuharske obleke ... Foto: MMC RTV SLO
... vrtne škarje pa pridejo prav pri obiranju sadja in zelenjave. Foto: MMC RTV SLO