Erika Žnidaršič se je odpovedala smučanju, ko je intenzivno trenirala ples. Foto: MMC RTV SLO
Erika Žnidaršič se je odpovedala smučanju, ko je intenzivno trenirala ples. Foto: MMC RTV SLO
Alneka Gotar, Jani Pavec
Alneka Gotar se je kljub poškodovanim kolenskim vezem na željo svojega izbranca Jureta letos podala na drsalke, Jani Pavec pa je navdušen smučar. Foto: MMC RTV SLO/Menart
Zoran Predin
Zoran Predin se je odpovedal zimskim športom zaradi glasbene kariere. Foto: MMC RTV SLO

Zimski športi so med večino ljudi precej priljubljeni. Poklicali smo nekaj znanih Slovencev in preverili, kako spretni so na smučeh, deski, drsalkah ...

Erika malo smuča, Alenka pa se uči drsati
"Piramidovka" Erika Žnidaršič je za MMC pojasnila, da je morala pred leti zaradi ukvarjanja s plesom smuko opustiti. "Gre za dva različna športa, zato sem zaradi plesa smučanje opustila. Prej sem veliko smučala tako pri nas kot v tujini. Potem sem smučanje opustila, zdaj, ko ne plešem več toliko, pa se odpravim na smuko le občasno," je povedala Erika, ki je sicer "bolj poletni človek".

Kljub poškodbam kolenskih vezi pa nad zimskimi športi ni obupala Alenka Gotar. Alenka je za MMC povedala, da se zaradi poškodb zimskim športom izogiba, vendar pa se je na pobudo svojega fanta, hokejista Jureta Stoparja, podala na drsalke. "Glede na to, da imam doma hokejista, sem se začela učiti drsati." In kako se Alenka znajde v drsalkah? "Zelo dobro, sem mislila, da bom bolj štorasta," je v smehu dodala Alenka.

Zoran: Ne smučam že 30 let
Zoran Predin
je za MMC pojasnil, da se s smučanjem "na žalost" ne ukvarja že več kot 30 let. Razlog za opustitev smučanja pa so bile pogodbe, ki so jih morali podpisati člani skupine Lačni Franz. "V enem izmed členov pogodbe je bilo navedeno, da se ne smemo ukvarjati s športi, pri katerih se lahko poškodujemo. Mi je pa ostalo plavanje in košarka," je pojasnil Predin in dodal, da pa smučajo njegovi otroci.

Jani gre vsako leto v Dolomite
Čeprav je Jani Pavec, vodja skupine Atomic Harmonik, prav tako v glasbenem poslu, pa ga to ne ustavi pri zimskih radostih. Jani je za MMC pojasnil, da se je prav te dni vrnil s smučanja iz Dolomitov. "Z nekaj glasbenimi kolegi se vsako leto v začetku januarja odpravimo za teden dni na smučanje v Dolomite."

A. M.